Відмінний рецепт для любителів солоної рибки! Купуючи оселедець в магазині, ми завжди ризикуємо придбати не те, що нам до смаку! Особливо це стосується вже обробленої оселедця, яку продають в банках у великій кількості рослинного масла. Така риба абсолютно позбавлена смаку. Ідеальний варіант, звичайно ж, приготувати цей традиційний російський делікатес будинку.
Правильно посолена домашня оселедець – страва смачна, корисна і цілком бюджетне. Для приготування оселедця, засоленої в домашніх умовах, не потрібні спеціальні кулінарні навички і дорогі продукти. Крім самої оселедця, потрібно тільки сіль, лаврове листя і інші засолювальні спеції. Можна купити пакетик вже готових або підібрати самостійно.
У рецепті описаний варіант приготування риби пряного посолу, але якщо ви таку не подобаються, просто не додавайте спеції, використовуючи тільки сіль і цукор. Для засолювання вибирайте велику рибку, в цьому випадку вона вийде слабкою солі і досить жирна, а значить і дуже смачна.
Важливо! Людям з порушенням роботи нирок, серця не варто зловживати солоними продуктами і слід обмежити вживання солоного оселедця одним – двома шматочками в тиждень.
Складові:
- оселедець – 3 шт (близько 1 кг)
- вода – 1 л
- сіль – 4 ст.л.
- цукор – 2-3 ч.л.
- лавровий лист – 3-4 шт
- гвоздика – 5-7 шт
- коріандр – 1 ч.л.
Покроковий рецепт, як засолити пряну слабосоленую оселедець в домашніх умовах
Оселедець розморозити, вимити і не потрошити. Обов’язково ретельно промийте зябра, але видаляти їх не варто.
Закип’ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і спеції.
Оселедець складіть в відповідну тару (скляну банку або харчової контейнер з кришкою), переклавши лавровим листом.
Готовий маринад остудіть до температури + 24 / + 25 градусів і залийте ним рибу.
Залиту маринадом оселедець поставте в холодильник на 5 днів.
Коли оселедець Просолов, у міру потреби її можна діставати і подавати на стіл як закуску, доповнення до картоплі або використовувати в салатах.
Готову засолену оселедець випатрати, як зазвичай. Наріжте на порційні шматки і викласти на блюдо, перекладаючи рибу півкільцями червоної цибулі. Можна використовувати заздалегідь маринована цибуля для салату, так буде смачніше. Злегка збризніть оселедець оцтом (не переборщіть!) І полийте олією.
До цієї традиційної закуски з оселедця подайте гаряче картопляне пюре з цибулею або запечений часточками картоплю зі спеціями.
А до пива пропонуємо рецепт засолювання горбуші з пікантним гірчичним соусом.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт засолювання пряної оселедця в домашніх умовах готувала Наталя С.