Російські млинці з різноманітною начинкою – улюблені ласощі для більшості сімей. Сьогодні пропонуємо приготувати млинці з яловичої печінкою і яйцем. Ситно, смачно, недорого!
Тим, хто не дуже любить млинці з солодкими начинками і вважає за краще їх більш ситний, закусочний, тобто не десертний варіант, ідеально підходять млинці, фаршировані печінкою. Але якщо використовувати печінку саму по собі, то начинка вийде, хоч і ситної, але сухий, а це в свою чергу зробить блюдо не таким вже й привабливим. Додавання ж до субпродукти яєць, зелені та цибулі перетворює звичайну печінкову масу в щось ніжне, соковите і шалено смачне. Млинцями з нею хочеться не тільки снідати, ними хочеться обідати, вечеряти або ж просто як можна частіше перекушувати.
Складові:
Для приготування млинців:
- молоко – 250 мл
- свіже яйце – 1 шт.
- борошно – 100 г
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1 ч.л.
- рослинне масло – 1-2 ст.л.
Для начинки:
- яловича печінка – 250 г
- варені яйця – 2 шт.
- цибулина – 1 шт.
- рослинне масло, зелена цибуля, сіль і чорний перець – за смаком.
Яловичу печінку необхідно заздалегідь відварити і повністю остудити. При бажанні її можна замінити свинячий печінкою, курячої або індичої.
Спосіб приготування
- Яйце з’єднати з необхідною кількістю цукру і солі і інтенсивно збити.
- Влити в отриману масу молоко і рослинне масло.
- Перемішати і, потроху додаючи борошно, замісити рідке тісто.
- Дуже важливо при цьому домогтися однорідності тесту, щоб не залишилося жодного мучного грудочки.
- Сковороду змастити олією, розжарити і за допомогою ополоника вилити в неї необхідну кількість тіста, щоб підсмажити один тонкий млинець. Нахиляючи і повертаючи сковороду з боку в бік, рівномірно розподілити тісто. Обсмаживши млинець з одного боку, акуратно перевернути на іншу. Бажано при цьому, щоб одна сторона млинчика була досить добре засмажена (вона буде внутрішньої), а інша – блідою.
- Дати млинців злегка охолонути, зайнявшись в цей час приготуванням начинки. Печінка нарізати невеликими шматочками і помістити в чашу блендера.
- Подрібнити її на великої потужності.
- Додати пасеровану на олії цибулю і варені яйця, ще на кілька хвилин включити блендер.
- Отриману печінкову масу за смаком присмачити спеціями (наприклад, чорним меленим перцем) і з’єднати з дрібно нарізаною зеленою цибулею.
- Викласти невелику кількість начинки на млинець і акуратно його загорнути конвертом.
- Виконати все те ж саме з іншими млинцями.
- Перед подачею обсмажити млинці з печінкою на рослинному або вершковому маслі і присипати свіжою зеленню.
Господині на замітку:
- Для смаку в начинку з печінки можна додати терту на тертці моркву і злегка обсмажену на олії. Завдяки моркви начинка придбає трохи солодкуватий смак.
Автор: Світлана Сорока