Тушкованим м’ясом складно когось здивувати. А ось тушкованим кроликом з оливками по-лігурійськи, можна побалувати найдорожчих гостей. Цікаво, смачно, вишукано, корисно!
Щоб м’ясо кролика вийшло м’яким, ніжним і соковитим, тушкуйте або запікайте його в соусі або підливі. Пропоную вам простий і оригінальний рецепт тушкованого кролика по-лігурійськи. Чому по-лігурійськи, тому, що батьківщина рецепта – це невеликий регіон на півночі Італії – Лігурія. Містечко славиться не тільки багатими історичними пам’ятками і мальовничими гаванями, але і чудовою кухнею.
Для приготування кролика по-лігурійськи, нам неодмінно знадобляться оливки або маслини, які надають м’ясу вишуканий смак. Саме Італія славиться своїми багатими врожаями оливок, і там, до речі, розводять багато кроликів. Блюдо виходить смачним, поживним, легким, дієтичним. Тушкований кролик з овочами та оливками подарує незабутні смакові відчуття, підкорить чарівний аромат середземноморських прянощів. Будьте готові до захоплених відгуків друзів і рідних!
Складові:
- кролик (передні і задні ніжки) – 650 г
- цибуля – 2 шт.
- часник – 1 головка
- морквина – 2 шт.
- оливки – 150 г
- сухий базилік – щіпка
- рослинне масло – 50 мл
- топлене масло – 30 г
- мед – 20 г
- сіль – щіпка
- пшеничне борошно – 80 г
- суха гірчиця в зернах – 1 ст. л.
- суміш італійських трав – 1 ч.л.
- картопля – 3 шт.
- сметана або вершки – 70 мл
- кріп або петрушка.
приготування
- Кролика готують в основному шматочками, а не цілої тушкою, тому в першу чергу необхідно обробити його порційно. Ображати задні і передні ніжки кролика, залиште їх для страви. Середню частину кролика можна використовувати для легкого і дієтичного супу. Сполосніть м’ясо холодною водою, потім протріть паперовими серветками.
- М’ясо трохи присолите і додайте сухих пряних трав (суміш італійських трав), залиште на 10 хвилин. Борошно насипте в тарілку, обваляйте в ній кролика з двох сторін.
- Щоб м’ясо набуло більш пікантний смак, обсмажуйте кролика на суміші топленого і рослинного масла. Готовності м’яса не чекайте, просто обсмажте та стану скоринки.
- Наріжте цибулю великими часточками, часник залиште цілими зубками.
- Додавайте цибулю, часник і моркву до кролику, готуйте разом 5-7 хвилин.
- При бажанні додайте в блюдо трохи меду для трохи солодкого відтінку, що зробить м’ясо ніжним на смак.
- Посипте м’ясо сухим зеленим базиліком і сухою гірчицею в зернах.
- Тепер необхідно кролика гасити. Для цього налийте в каструлю овочевого або м’ясного бульйону (можна просто воду). Рідини наливайте так, щоб вона покривала м’ясо. Готуйте кролика на невеликому вогні 1 годину, сильного кипіння не допускайте.
- Картопля і оливки додавайте в той момент, коли м’ясо вже практично готове, проколіть його виделкою для перевірки. Гасіть м’ясо з картоплею і оливками ще приблизно 20 хвилин.
- За п’ять хвилин до готовності налийте вершків або сметани.
- Готову страву посипати свіжим кропом або петрушкою.
Господині на замітку:
- Смак тушкованої кролика тільки виграє, якщо в процесі приготування в блюдо додати трохи розмарину і кедрових горішків.
З повагою Ельбі.