Відень – це знаменитий «Захер» і шніцель, Париж – круасани і півень у вині, Мюнхен – ковбаски на грилі і пиво, Прага – кнедлики і «коліно» – свиняча рулька. Яким стравами знаменитий Єкатеринбург? Це – пельмені – традиційне російське блюдо, що з’явилися на Уралі. Однак не тільки пельменями знаменитий уральський регіон.
Одна з особливостей кухні Уралу – повсюдне використання тесту. З нього печуть пироги і кулеб’яки, роблять вареники і ліплять шаньги. Кожна господиня має власний секрет приготування прісного, дріжджового та листкового тіста. Деяким рецептами більше трьохсот років.
Уральська кухня – це велика кількість м’яса і риби. Ці продукти використовуються в якості начинки для пирогів, вареників, пельменів. З них готують самостійні страви.
Особливість кухні цього регіону в тому, що вона є дуже ситної і калорійною. Це не дивно, адже Урал – край суворих чоловіків. Сильна стать споконвіку працював в гірничодобувній, машинобудівній і металургійній промисловості. Вони витрачали багато енергії, а дружини намагалися нагодувати улюблених поситнее і повкуснее.
Міні-готель Петал Лотус, як і будь-який готель Єкатеринбурга, особливу увагу приділяє харчуванню постояльців. Це – місцева традиція, тому голодними ви точно не залишитеся. У будь-якому ресторані міста вас приємно здивують великими порціями перших і других страв.
Не тільки пельмені принесли славу уральської кухні. Саме звідси поширилася і окрошка. Однак місцевий варіант, крім звичних інгредієнтів, містить квашену капусту і редис, що надає страві дуже колоритний смак. Спробуйте приготувати уральський варіант, вашим домочадцям неодмінно сподобається.
Між іншим, пельмені тут називаються «вухо-хліб», і мають досить великий розмір. Для начинки завжди береться три сорти м’яса. Іноді в неї кладуть гриби.
Якщо хочете здивувати домашніх, приготуйте їм юрму – «казанок». Це – суп-вуха. Для нього необхідна курка і кілька сортів риби. Можна взяти карася, щуку, харіуса. Окремо потрібно зварити пташку, окремо – рибу. Коли продукти приготувалися, з необхідно вибрати. Курку остудити, відокремити м’ясо від кісток, порізати дрібними кубиками і змішати з нашаткованою цибулею. У фарш додають яйце і трохи борошна. Потім з нього формують кульки (фрикадельки) і відварюють в суміші двох бульйонів – рибного і курячого. У юрму додають лавровий лист і шафран.