Куряче філе – м’ясо сухувате, що вимагає особливого підходу при готуванні. Але мені воно подобається – відмінне джерело білка, низька калорійність. А вдалих рецептів існує маса.
Кожен раз, купуючи курячу грудку, я думаю, що ще нового можна приготувати з цього продукту. Здавалося, вже всі рецепти перепробувала. Але немає, я знайшла ще один, новий для себе – це запечене куряче філе з помідорами в сметанному соусі. Обожнюю курку в духовці, а тут ще й в сметані. У підсумку вийшло надзвичайно ніжне м’ясо кури, соковите з підливою.
Даний рецепт підходить для дієтичного харчування. Він хороший для дітей, якщо виключити гострі приправи. Загалом, рекомендую спробувати це блюдо всім небайдужим до курки.
Складові:
- куряче філе – 2 половинки
- помідори (свіжі або заморожені) – 1-2 шт.
- приправа для курки, сіль – за смаком
- сметана – 200 г
- часник – 1-2 зуб.
- кріп.
Як приготувати:
Ретельно вимите куряче філе просушують за допомогою паперового рушника. Потім робимо кілька надрізів, як на фото.
Натираємо м’ясо курки сіллю і приправою, не пропускаючи надрізів.
В отвори вставляємо половинки кружечків помідора. Кладемо філе в жаростійкий посуд.
Приготуємо сметанно-часниковий соус. Змішуємо в одному посуді сметану, рубаний кріп, роздавлений часник і трохи солі.
Заливаємо соусом куряче філе. Ставимо в розігріту духовку запікати. Правильно запікати курячу грудку при температурі 180 градусів – м’ясо дійде до готовності, не пересохне і не підгорить. Час приготування страви складе близько 40 хвилин.
Як тільки поверхня стане рум’яною, можна вважати куряче філе в сметані готовим. Як бачите, сметана згорнулася і обволокла тільки м’ясо. А рідина відокремилася.
- Грудка дуже добре ріжеться, вона м’яка і соковита. Можна подавати це блюдо з гарніром або навіть використовувати куряче охолоджене м’ясо для приготування салатів. Я так і зробила з другою половинкою. А ще курку в такому вигляді без соусу можна класти на бутерброд. Стільки плюсів в одній страві! Чи не правда вдалий рецепт?
- Залишається підібрати хороший гарнір до даного страві. Це може бути картопляне пюре, будь-яка несолодка каша, а також макарони або тушковані овочі.
Господині на замітку
- Сметану для цього рецепта можна замінити вершками. Тоді курка придбає трохи інший смак, а блюдо буде більш ситним.
- Замість помідора можна використовувати солодкий перець. А можна нічого не класти в філе. Воно і так буде смачним і красивим.
- В якості приправи для цієї страви цікаво взяти каррі. Вона завжди ідеально поєднується з куркою і сметаною.
Для тих, хто стежить за фігурою
- Якщо хочеться знизити калорійність, то можна замінити сметану нежирним кефіром, тоді вийде ще більш дієтично. Кількість калорій в такому випадку знижується з 84 до 58 ккал на 100 г.