Хрусткі хлібні палички з кунжутом, маком і манкою можна подати замість хліба. А ще можна їх їсти просто так, як самостійне і цілком самодостатня страва.
Готуватимете, раджу робити відразу і з маком, і з кунжутом, і з манною крупою. По-перше, спробуєте і вирішите які палички вам подобаються більше. По-друге, кому-то сподобаються одні, кому-то інші – у кожного будуть свої палички.
Приготувавши багато паличок, не зберігайте їх у поліетиленовому мішку. Краще в тканинному або закритому контейнері, щоб вони не відсиріли. Адже вони смачні саме хрусткими.
Спосіб приготування: випічка.
Складові:
- дріжджі свіжі – 42 г
- борошно – 3,5 склянки
- сіль – 1 ч. ложка
- масло рослинне – 1 ст. ложка
- мак 50 г
- манка – 50 г
- кунжутне насіння – 50 г
Рецепт приготування хлібних паличок
- Тісто для хлібних паличок готується опарним способом. У ємність покладіть дріжджі і налийте 50 мл теплої води.
- Розчиніть дріжджі в воді і, просіваючи, всипте 0,5 склянки борошна.
- Розмішайте до однорідності. І поставте опару, накривши вологою серветкою, в тепле, без протягів, місце на 30 хвилин.
- Після півгодини просійте на обробну поверхню борошно, додайте сіль, перемішайте. Сформуйте горбок з борошна і зробіть в ньому поглиблення.
- Налийте склянку води. Вливайте воду в поглиблення невеликими порціями, …
- … замішуючи тісто.
- Коли вся вода буде використана, викладіть опару.
- Замісити круте тісто. Не бійтеся, що тісто виходить занадто туге, йому ще расстаіваться, і воно стане м’якше. Головне замісити однорідне тісто. Якщо не вистачає рідини для замішування, підлити крапельку води; якщо ж, навпаки, тісто не туге, додайте трохи борошна.
- Ємність, в якій тісто буде підходити, змастіть оливковою олією. Так воно не пристане до стінок, і з ним буде зручно згодом працювати. Покладіть колобок в ємність, накривши знову вологим рушником, приберіть в тепле місце на годину. Ось таке, добре підійшло, тісто буде через годину:
- Увімкніть духовку нагріватися до 200 градусів. Застеліть деко папером. Підготуйте кунжут, мак і манну крупу. Тепер будемо формувати палички. Для цього відриваємо невеликий шматочок тесту
- і розгортаємо його в тонку і довгу ковбаску. Якщо тісто м’яке, то зручно це робити на поверхні з крапелькою борошна. Якщо тісто круте, то краще змочувати руки, притуливши долоні до вологій серветці.
- Потім ковбаску прокатуємо по кунжуту.
- Або маку.
- Або манки.
- Готові, розкатані ковбаски складаємо на деко. Викладаємо на невеликому відстані один від одного.
- Відправляємо в духовку, палички печуться хвилин на 10-15.
- Остигнули хлібні палички можна подавати у високій склянці, особливо, якщо сервіруєте святковий стіл.