Заготовлені про запас домашні пельмені – відмінний варіант для вечері або обіду. Ось тільки вручну ліпити їх дуже довго.
Я не відношу себе до затятим противникам напівфабрикатів, але вважаю, що готувати потрібно вдома і їсти теж потрібно вдома. Будь-яка господиня свою сім’ю нагодує не тільки смачно, але і безпечно. Тому покупні пельмені я майже ніколи не беру. Ніхто не поручиться, що м’ясо для їх виготовлення було якісним. Погодьтеся, саме начинка «робить» смак цього чудового страви. Так що запасаємося необхідними інгредієнтами і ліпимо смачні домашні пельмені за допомогою пельменниці, яка значно спрощує ручну ліплення пельменів. Причому, м’ясний фарш може бути будь-яким, тут я покажу принцип ліплення.
Коли у мене пару років тому випадковим чином з’явилося цей прилад для ліплення, я подумала: «Боже, навіщо мені це потрібно?». Зараз я не розумію, чому не набула його раніше – це так зручно! Якщо ви в роздумах, купувати чи ні, беріть – не пошкодуєте. Зробивши один раз пельмені в Пельменниці, ви забудете про те, як готувати їх вручну. І вже тим більше не станете купувати магазинні напівфабрикати.
Складові:
для тесту:
- борошно вищого сорту – 1 ст.
- сіль – 2/3 ч.л.
- вода – 0,5 ст.
для начинки:
- курячий фарш – 300 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- сіль – 3-4 щіпки
- приправи – за смаком.
Спосіб приготування:
Тісто замішувати будемо на окропі. Ставимо закипати чайник або каструлю з водою. Борошно просіваємо в глибоку миску, сипем сіль. Коли вода закипіла, відразу вливаємо і швидко перемішуємо.
Швидкість при приготуванні заварного тесту дуже важлива. Якщо ви забаритеся, то основа для пельменів буде складатися з борошняних грудочок. Спочатку перемішувати краще ложкою. Після того, як маса трохи охолола, починаємо вимішувати руками. Якщо тісто виходить липким, підсипте ще борошна. Але не робіть його тугим – буде погано розкочуватися. Правильне пельменное тісто має бути м’яким і податливим. Також можна приготувати пельменное тісто в хлібопічці, якщо на вашій кухні є такий пристрій для приготування хліба.
Дрібно ріжемо цибулю і відправляємо його в фарш. Солимо, додаємо приправи.
Щоб пельмені вийшли соковитими – вливаємо в начинку з м’яса з цибулею 2-3 ст.л. звичайної води. Добре вимішуємо.
Присипаємо робочий стіл борошном, відриваємо від тесту шматок і розгортаємо в тонкий млинець, розміром трохи більше, ніж пельменниця. Акуратно перекладаємо на форму. Присипати її борошном потрібно перед кожною закладкою нової порції. Інакше потім доведеться екстрено придумувати, як витягнути пельмені, які прилипають.
Пальцях робимо невеликі поглиблення в сотах, щоб бачити, куди класти начинку. В 1 пельмень поміщається близько 0,5 ч.л. фаршу.
Далі проробляємо те ж саме з іншим шматком тіста: тонко розгортаємо і накриваємо їм начинку. Качалкою проходимся по поверхні пельменниці до тих пір, поки не вийде, як на фото.
Таким чином, ми відрізаємо непотрібне тісто і відокремлюємо пельмені один від одного.
Переверніть Пельменниці і якщо пельмені не вивалюються, енергійно струсіть. Можна злегка підштовхнути пальцем. Викладаємо напівфабрикати на який-небудь піддон так, щоб вони не торкалися одне одного, і відправляємо заморожувати. Природно, не всі. Ми повинні нагородити себе за праці і частина з них відварити в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин. І всю родину покликати до столу.
- Приблизно через 4 години зсипають залишилися заморожені пельмені в звичайний пакет і залишаємо в морозильнику на зберігання. Не бійтеся експериментувати з начинками. Смачного!
Господині на замітку:
- Вважається, що правильне тісто для пельменів обов’язково має бути білим. Щоб цього домогтися, завжди беріть борошно вищого гатунку.
- У продажу пельменниці можуть бути алюмінієві або пластмасові. Яку вибрати, вирішує кожна господиня сама. Але металеві більш довговічні і в роботі вони трохи зручніше.
Автор: Ksysha0810