Хто ж не любить прокидатися від вабить запаху запашної кави? Пропоную вам зварити в турці дуже смачний і незвичайний кави з часником і порадувати вранці себе кохану.
Складові:
- кава зерновий (бажано арабіка)
- цукор пісок
- зубчик часнику.
Приготування кави в турці
Справжня кава бажано варити в мідній джезві (або хоча б з будь-якого товстостінного металу), щоб вода нагрівалася повільно. Попередньо розжарити на вогні джезву протягом однієї хвилини.
Всипте в неї дві чайні ложки меленої кави середнього помолу, почекайте 30 секунд, щоб кавовий порошок прогрілося.
Додайте одну чайну ложку цукру, перемішайте і грійте в сухий джезві ще хвилину. Навіть якщо зазвичай, ви не п’єте солодку каву, для ароматної кави з часником обов’язково потрібен цукор. Тепер влийте в джезву воду кімнатної температури і починайте варити каву. Вода повинна бути очищена (не водопровідною), з низьким вмістом солей.
Від зубчики часнику відріжте 1/3 частина і зробіть кілька надрізів в цьому шматочку. Не варто дрібно нарізати часник, так як потім його буде складно витягти з гарячої кави. Помістіть цей шматочок в джезву.
Коли вода дійде до кипіння – знімайте кави з вогню, приберіть часник і наливайте гарячий напій в чашку.
- Під дією високої температури з зубчики часнику починають виділятися ароматичні речовини (тіоефір апліцін). Аромат часнику змішується з кавовим і в результаті ви отримуєте такий мікс запаху, який неможливо описати. Обов’язково спробуйте зварити каву з часником вранці, і бадьорість протягом всього дня вам забезпечена.