Кресс-салат – корисна травичка зі злегка терпким смаком, яка відмінно поєднується з літніми овочами. Пропоную рецепт з розряду здорового харчування – салат з крес-салату, томатів і болгарського перцю.
Надихнувшись вирощуванням крес-салату на підвіконні, в цьому році я вирішила посадити його в городі. Вже до середині травня крес-салат був готовий до вживання. Ось такий простий овочевий салат я приготувала.
складові
- крес-салат – 2 великі жмені
- середній огірок
- червоний болгарський перець
- жменю помідорів чері
- оливкова олія – 3 ст. ложки
- лимонний сік – 1 ст. ложка
- сіль за смаком.
приготування
- Кресс-салат зрізала ножицями з грядки під самий корінець. Він був чистий, але я його все одно помістила в миску з водою, промила і потім просушити паперовими рушниками.
- Овочі помила і довільно нарізала: помідори черрі – навпіл, огірок – півкільцями, солодкий перець – четвертькольцами (попередньо видаливши насіння).
- До порізаним овочам додала половину крес-салату, заправила оливковою олією і лимонним соком, посолити і перемішала.
- У салатник виклала салат і хаотично прикрасила залишилися крес-салатом.
- Варто зауважити, що сам по собі крес-салат має виражений пряний гострий смак, що нагадує гірчицю і хрін. Просто так його не з’їси. Але в овочевих салатах ця травичка перетворюється і додає страві пікантності.