Салат «Цезар» з куркою і яйцем широко використовують в сучасній кухні. Ця холодна закуска, яка вперше була приготовлена в Америці, отримала популярність у народів усього світу. До оригінальним рецептом були придумані безліч доповнень, які можуть урізноманітнити салат, адже кожен може додати в нього певні улюблені продукти. Сьогодні відомо більше 50 рецептів салату «Цезар», за основу яких взято класичний порядок приготування, але продукти і сам процес готування відрізняються.
Салат «Цезар» з грудкою і сухариками з грибами – це прекрасне блюдо, яке може підійти тим, хто стежить за фігурою, а також просто любителям страв з грибами.
Салат цезар, як приготувати з грибами
Даний салат має велику перевагу: його можна вживати тим, хто ретельно стежить за своєю фігурою, адже до складу його входять тільки корисні продукти, і загальна калорійність становитиме всього 270 ккал на порцію. Блюдо має яскраво виражений смак грибів, що особливо заповниться тим, хто їх любить вживати.
Склад (з розрахунку на 4 порції):
- Печериці свіжі – 115 г;
- Сир твердий – 55 г;
- Суміш салату – 95 г;
- Томат – 1 шт .;
- Соняшникова олія – 42 г;
- Сметана – 125 г;
- 1 часточка часнику;
- 1,5 ч. Ложки гірчиці дижонской;
- Зелень кропу – 45 г;
- Батон – 75 м
Як готують і чим заправляють салат цезар з грибами:
- Необхідно очистити печериці від верхньої плівки, порізати їх крупно і обсмажити на розпеченій сковороді в соняшниковій олії до готовності, близько 5 хвилин.
- Нарізати батон кубиком, обрізаючи при цьому всі заставки, перемішати з тертим часником і поставити духовку на деку, на 15 хвилин, при температурі 150 градусів.
- Нарвати зелений салат на більш дрібні складові довільного розміру, розкласти в миску, в якій буде подаватися блюдо.
- Щоб приготувати заправку, потрібно нежирну сметану добре змішати з гірчицею, додати дрібно посічену зелень, все перемішати і полити листя салату.
- Зверху викласти готові печериці, підсмажені сухарі, присипати все подрібненим сиром, і зверху покласти нарізану помідор скибочками.
Якщо вас цікавлять і інші цікаві варіанти приготування салатів, таких, як наприклад, салат з грибами і крабовими паличками або ситний салат гніздо глухаря з картоплею, то ви їх можете знайти на нашому сайті.
Салат цезар з грибами і куркою
Дане блюдо прекрасно буде виглядати на святковому столі, адже його подача дуже яскрава і красива. Салат цезар з куркою і сухариками рецепт сподобається як чоловікам, так і жінкам, адже в його складі, все, що може сподобатися кожному: м’ясо, овочі та гриби. А чудова заправка підкреслить пікантний смак цієї страви. Як робити цезар з куркою ми розповімо вам в своєму рецепті.
Інгредієнти салату цезар з куркою:
- Куряче м’ясо без кісток -235 г;
- Гриби свіжі – 225 г;
- Сир твердий – 115 г;
- Білий хліб – 95 г;
- Суміш салатних листя – 110 г;
- 3 великих зубчики часнику;
- Соняшникова олія – 85 г;
- Томат – 2 шт. середнього розміру;
- Жовтки курячого яйця – 4 шт .;
- Гірчиця – 22 г;
- Цукор – 6 г;
- Сік лімона- 22 м
Салат цезар з куркою і грибами:
- Для того щоб підготувати сухарі, необхідно нарізати білий хліб кубиками, натерти часник, і змішати його з рослинним маслом, полити їм підготовлені хлібні сухарики, потім запекти в духовці, при температурі 150 градусів 15 хвилин.
- М’ясо курки помити, обмазати спеціями, запекти в духовці до готового стану 45 хвилин, для того, щоб м’ясо в салаті було соковитим. Після запікання нарізати його довгими смужками.
- Гриби промити, очистити капелюшки від верхнього шару, нарізати великими сегментами, посмажити в соняшниковій олії на розігрітій сковороді до готовності, 7 хвилин.
- Соус: розтерти жовтки з гірчицею до кашки, додати до них натертий часник, добре перемішати, влити рослинне масло, лимонний сік, приправити спеціями і цукром.
- Зелений, салат необхідно довільно нарізати, укласти в миску, зверху покласти запечене куряче м’ясо, обсмажені гриби, полити соусом, потім присипати потертим сиром і хрусткими сухарями, прикрасити помідорами, нарізаними скибочками.
Для читачів ми також приготували рецепти різних популярних салатів: смачного олів’є, гніздо глухаря з чіпсами, і багатьох інших.
Як приготувати цезар з куркою пікантний
Як приготувати соус для салату цезар з куркою, щоб блюдо мало пікантний смак? Дуже просто! Для любителів гострих страв дуже підійде даний салат. Його смак яскравий, гострий, має добре виражений грибний смак. З такими добавками «Цезар» набуває неповторне післясмак, яке хочеться відчувати знову і знову.
Склад (розрахунок на 4 порції):
- Салатні листя – 115 г;
- Свіжі печериці 210 г;
- Батон – 85 г;
- 2 зубчики часнику;
- Перепелине яйце – 3 шт .;
- Перець чилі – 1 шт .;
- Редиска – 55 р .;
- Соняшникова олія – 64 г;
- Оцет яблучний – 11 г;
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Як приготувати салат цезар з куркою (по кроках):
- Печериці промити, почистити капелюшки від верхнього забрудненого шару, нарізати великими сегментами, обсмажити на олії.
- Шматочки батона натерти подрібненим часником, запекти в духовці до рум’яної скоринки близько 15 хвилин при невисокій температурі (140 градусів).
- Перепелині яйця відварити до стану «в мішечок».
- Нарвати зелений салат довільно, зверху викласти обсмажені гриби, полити соусом із суміші яблучного оцту і рослинного масла, приправити спеціями, зверху викласти хрусткі сухарики, нарізати редис і перець чилі кільцями, посипати зверху в якості прикраси. Перепелині яйця розрізати на дві частини, і покласти на бортики тарілки, так, щоб жовток залишався з рідким центром.
Ви також можете зацікавитись рецепт приготування салату гніздо глухаря з курячим м’ясом.
Як готувати салат цезар рецепт з анчоусами
Цей різновид «Цезаря» має вишуканий смак, добре підійде для тих, хто любить пробувати новинки в світі кулінарії. Він настільки незвичайний за своєю природою, що багато хто просто побоятися пробувати даний експеримент. Гриби портобелло, багатьом не знайомі, – це різновид шампіньйонів, смак їх наближений до звичного всім увазі. Анчоуси будуть надавати яскраво виражений рибний смак цього салату, що в сукупності з грибним отримає щось індивідуальне.
Склад (на 4 порції):
- Анчоуси – 7 шт .;
- Портобелло – 75 г;
- Салатна суміш – 135 г;
- Сир твердий – 55 г;
- Зелень – 25 г;
- Сік з одного лимона – 22 г;
- 3 зубчики часнику;
- Гірчиця з зернами – 16 г;
- Соняшникова олія – 95 г;
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Порядок приготування:
- Анчоуси необхідні для соусу, який потрібно приготувати в першу чергу. Для цього в блендер слід помістити анчоуси мариновані, гірчицю з зернами, 2 зубчики часнику, попередньо подрібнивши їх. Збиваючи на невисокій швидкості, потрібно налити 3 ст. ложки соняшникової олії. Після цього необхідно дорахувати до 5 і вимкнути блендер. Консистенція у соусу повинна вийти схожою на майонез. Однак він у багато разів корисніше, так як зроблений своїми руками з відомих усім продуктів.
- Для того щоб готувати гриби, потрібно попередньо їх підготувати: промити і очистити верхній шар шкірки, яка збирає всі шкідливі речовини. Потім нарізати портобелло великими шматочками. Соняшникова олія, 2 столові ложки, влити в розігріту сковороду, розчавити 1 часточку часнику і обсмажити в олії до хрусткого стану. Потім потрібно виловити зубчик, і в маслі з запахом часнику обсмажити нарізані гриби. Під час обсмажування грибів можна додати сіль і перець, так вони вберуть в себе необхідне їх кількість. Обсмажувати необхідно протягом 5-7 хвилин, до покриття хрусткою скоринкою. Після обсмажування викласти гриби на серветку, для того, щоб витягти зайве масло, змішати їх з дрібно нарубаної зеленню.
- У тарілку висипати салатну суміш. Дуже важливо, щоб листя салату були різного кольору і походження. Так вигляд страви буде дуже колоритним, за зовнішнім виглядом і смаком.
- Салатні листя полити готовим соусом, потім посипати натертим сиром, зверху викласти теплі гриби із зеленню і подавати до столу. Важливо, щоб гриби портобелло залишалися злегка теплими, так їх смак буде розкритий більше.
Цезар з вешенками
Найчастіше, для приготування салатів використовують печериці. Ці гриби пробували практично всі, смак не викличе здивування і побоювання. Але ж існує безліч інших грибів, які не гірше можуть входити до складу різних холодних страв. До складу даного рецепта входять гливи, які мають неповторний смак лісових грибів. Вони вважаються дуже чистими грибами, тому що ростуть на дереві і не стикаються з землею. Відмінною рисою цього рецепта є те, що до складу соусу для салату входить вустерский соус і натертий сир.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Гливи – 170 г;
- Сир твердий – 95 г;
- Салатна суміш – 85 г;
- Олія соняшникова – 84 г;
- 2 зубчики часнику;
- Батон білий – 95 г;
- Сіль, запашний перець – за смаком;
- Гірчиця з зернами – 42 г;
- Сік лимона – 38 г;
- Вустерський соус – 66 м
Порядок приготування:
- Гливи попередньо промити і обсмажити на розпеченій сковороді з додаванням половини даного соняшникової олії. При обсмажуванні додати до грибів сіль і перець.
- Соус необхідно змішати в кухонному комбайні до стану кашки. Для цього в чашу додаємо гірчицю зернами, вустерский соус, сік лимона, що залишилася половину соняшникової олії, 1 часточка часнику, який попередньо потрібно натерти на тертці.
- Сир натерти на тертці, 50 г додати до соусу, добре перемішати, інше залишити для салату.
- Хліб нарізати кубиками, перемішати з часником, підсушити в духовці протягом 7 хвилин, температура 170 градусів.
- Салатну суміш викласти в миску, зверху покласти гриби, полити все готовим соусом, покласти зверху сухарі і присипати сиром.
Ніхто не міг і подумати, що салат, який був придуманий на швидку руку, з тих продуктів, що залишилися на кухні, придбає таку популярність. Сьогодні це улюблене блюдо багатьох людей, дуже часто в підприємствах громадського харчування подають саме його, як холодну закуску. Завдяки тому, що цей салат має безліч аналогів, в які входять різні добавки, він не набридне ніколи. Кожен може знайти собі варіант «Цезаря» на свій смак, і залишиться задоволений. Калорійність салату цезар з куркою і сухариками дозволяє вживати його навіть людям, що стежать за своєю вагою.