Коли приготування салату цезар в класичному варіанті набридне, основний продукт – куряче м’ясо – можна замінити на не менше смачну і корисну індичку. Це також м’ясо птиці, тому при заміщенні кардинальної зміни не відбудеться, а лише з’являться нові нотки в смаку, саме від цього блюдо заграє по-новому.
Індичка – м’ясо дуже корисне, дієтичне і низькокалорійне. Вважається, що даний вид м’яса не алергенів, тому дозволено навіть дітям. Корисне м’ясо в сукупності з овочами і зеленню – прекрасний привід, щоб приготувати салат «Цезар» в новій обробці, а потім почати прийом їжі.
У нашій скарбничці рецептів ви знайдете і інші, не менш цікаві варіанти страви, наприклад, цезар з шинкою, цезар з помідорами чері і цезар з майонезним соусом.
Салат цезар з індичкою рецепт
Класика ніколи не виходить з моди, це стосується навіть їжі. Багато хто боїться експериментувати в їжі, тому завжди краще їсти одне й те саме перевірене блюдо. Для таких консервативних споживачів існує салат «Цезар» без будь – яких несподіваних добавок.
Що потрібно на салат цезар:
- м’ясо індички – 0,3 кг;
- листя салату «Айсберг» – 0,15 кг;
- томат – 0, 27 кг;
- огірок – 0,2 кг;
- 2 курячих яйця;
- сир твердий – 90 г;
- сіль – 15 г;
- перець чорний – 6 г;
- натуральний йогурт – 55 мл;
- масло пісне – 20 мл;
- сік половини лимона;
- часник – 1 часточка.
Цезар салат, соус – приготування:
- Індичку (її частину філе) нарізати довгими смужками, додати сіль, спеції і обсмажити на розігрітій сковороді на олії близько 15 хвилин.
- Обполоснути овочі, нарізати томат часточками, видаляючи плодоніжки, огірок півкільцями. Листя зеленого салату порізати довільно або нарвати руками, яйця зварити, нарізати часточками, сир подрібнити на тертці.
- Соус готується окремо. Для цього в мисці потрібно змішати масло пісне, сік лимона, спеції, йогурт, натерти часник.
- У салатницю викласти зелене листя, потім огірки, томат, курячі яйця, обсмажене філе індички. Налити на вміст салату соус. Зверху насипати подрібнені пластівці сиру.
Салат цезар – справжній рецепт
Замість салатного листя використовувати пекінську капусту. Її смак набагато яскравіше звичайного салату, вона надає легку пікантність блюду, і залишається свіжою довше, ніж салатні листя, через свою щільної консистенції. Хрусткі листя капусти будуть знахідкою для любителів цього овоча, і заміною огірка, який в цей рецепт не входить.
Інгредієнти (на 4 порції):
- капуста пекінська – 0,2 кг;
- м’ясо індички – 0,35 кг;
- томат черрі – 13 шт .;
- пісне масло – 45 мл;
- вершкове масло – 30 г;
- 2 зубчики часнику;
- білий хліб – 80 г;
- сік половини 1 лимона;
- майонез – 35 г;
- сіль – 15 г;
- перець – 6 м
Як зробити салат цезар – рецепт:
- В першу чергу необхідно зайнятися м’ясом. Нарізати поперек, щоб м’ясо було м’яким і соковитіше, приправити сіллю з перцем. Розігріти сковороду, в ній розтопити масла, висипати підготовлене м’ясо і смажити до коричневого кольору, близько 15 хвилин.
- Потім варто підготувати сухарі до салату. Для цього потрібно порізати білий хліб, зрізавши по краях кірки, посолити, змішати з натертим часником, і просушити в духовці протягом 12 хвилин, з температурою 150 градусів.
- Пекінську капусту нашаткувати довгими смужками, томати черрі порізати навпіл.
- Щоб приготувати соус, необхідно взяти належну кількість майонезу (краще домашнього приготування), змішати його з соком лимона, сіллю і перцем і подрібнити зубчик часнику.
- На тарілку висипати шинкованную пекінську капусту, половинки томата, обсмажену індичку, полити блюдо соусом, зверху посипати хрусткими сухарями.
Як зробити сухарі для салату цезар і саму страву
Для тих, хто не може відмовитися від м’ясних страв, а овочеві салати здаються нудними і зовсім не насичують, можна додати до салату «Цезар» скибочки бекону. Смак птиці змішається зі смаком свинини, додасть салату ситність, посилить м’ясний смак. Охочих спробувати даний рецепт виявиться маса, а гостра заправка посилить апетит. Рекомендовано для тих, хто постійно в поспіху, не встигає приготувати ситний, але в той же час легкий вечерю для всієї родини.
Продукти для салату цезар:
- філе індички – 0,35 кг;
- листя зеленого салату – 0,17 кг;
- томат – 0,28 кг;
- солодкий болгарський перець – 0,2 кг;
- бекон – 50 г;
- білий хліб – 90 г;
- жовток курячого яйця – 1 шт .;
- гірчиця з зернами – 35 г;
- соняшникова або оливкова олія – 70 мл;
- винний оцет – 10 мл;
- вустерский соус – 25 мл;
- 1 часточка часнику;
- сіль – 15 г;
- перець чорний мелений – 7 г;
- сир твердий – 45 м
Приготування соусу цезар для салату цезар:
- Спочатку необхідно підготувати сухарики і бекон. Для цього білий хліб потрібно порубати на кубики, з гранями по 1 см. На деко покласти хліб, зверху викласти пластини бекону. Цей кулінарний хід допоможе підсмажити бекон до хрусткої скоринки, а також оживляти сухарі соком з бекону, що додасть їм незабутній м’ясний смак. Деко потрібно поставити в розігріту духовку, при температурі 170 градусів на 20 хвилин.
- М’ясо індички слід сполоснути під струменем води, просушити і нарізати смужками проти волокон. На розігрітій сковороді з олією обсмажити шматочки індички протягом 12 – 15 хвилин, до появи золотий скоринки. При обсмажуванні індичку потрібно приправити спеціями.
- Поки продукти готуються, можна зробити соус. Для цього в мисці змішати масло, вустерский соус, оцет винний, сік лимонний, гірчицю з зернами, подрібнений часник, сіль, перець, туди ж розтерти жовток курячого яйця. Все ретельно перемішати. В кінці додати до соусу потертий на тертці сир.
- Всі овочі промити в воді і висушити. Томати нарізати часточками, видаляючи плодоніжки. Солодкий болгарський перець вичистити, порізати брусочками. Добре взяти перець різних кольорів, це зробить блюдо дуже яскравим і цікавим. Зелений салат довільно нарізати.
- У миску висипати салатні листя, потім томат, болгарський перець, індичку, полити вміст соусом, потім висипати сухарі і підсмажений бекон.
Як зробити салат цезар
Присутність авокадо в даному салаті спільно з м’ясом індички, дає масляний смак і кремову текстуру страви. Саме авокадо – м’який, приємний на смак овоч, він виграшно виглядає в різних салатах. Даний варіант страви має деяку перевагу – індичка, яка входить до складу страви – відварна. Це буде цікаво для людей, які не додають смажені продукти в свій раціон. Замість смаження на олії буде присутній досить жирний овоч – авокадо. Але жири, що входять до його складу, інші за своєю природою, дуже корисні для людського організму.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- м’ясо індички – 280 г;
- 1 стигле авокадо;
- листя зеленого салату – 110 г;
- білий хліб – 75 г;
- соняшникова олія – 80 мл;
- сир – 65 г;
- гірчиця діжонська – 25 г;
- 2 зубчики часнику;
- сік половини 1 лимона;
- 2 жовтка курячого яйця;
- сіль – 15;
- перець – 6 м
Як приготувати і чим заправити салат цезар:
- М’ясо індички покласти в посоленную воду і поставити варитися на плиту протягом 45 хвилин.
- З хліба зробити кубики, розігріти сковороду, налити в неї масла з часточками часнику, і смажити кубики хліба протягом 12 хвилин.
- Зварити курячі яйця до стану «круто», витягти жовток, розтерти його до стану кашки. До нього налити олію, сік лимона, покласти гірчицю з зернами, сіль, перець, подрібнений часник. Все це добре збити в блендері, і поставити на час в холодне місце, тим самим, дати йому настоятися.
- Овочі потрібно вимити, порвати руками листя зеленого салату, авокадо нарізати кубиком, сир натерти на крупній тертці, можна навіть пластинами. Зварене філе індички порізати кубиком.
- У салатну миску покласти листя салату, зверху викласти авокадо, м’ясо індички, посипати сухарями, сиром. В останню чергу полити всю суміш остиглим соусом.
Любителів салату також зацікавлять і інші бачення страви, наприклад, цезар як в ресторані або дієтичний варіант салату.
Салат цезар з бринзою
Даний вид салату «Цезар» підходить для гурманів, які люблять поєднувати непоєднуване, пробувати різні нові смаки, також експериментувати з продуктами. Оригінальна заправка, яка входить в даний салат, дозволяє заграти йому по-новому, вона дає основний смак цього страв. Незвичайне поєднання рибного присмаку і птиці тільки звучить незвично на перший погляд. Гурмани оцінять такий різновид салату.
Склад (4 порції):
- індичка – 280 г;
- зелене листя салату – 110 г;
- томати черрі – 16 шт .;
- сир – 75 г;
- масло пісне – 65 мл;
- білий хліб – 80 г;
- каперси – 12 г;
- 2 зубчики часнику;
- анчоуси – 16 г;
- 2 курячих яйця;
- майонез – 85 г;
- соєвий соус – 25 мл;
- сіль – 15 г;
- перець – 6 м
Порядок приготування:
- Індичку намазати сіллю і перцем, запекти в духовці 45 хвилин, з температурою 190 градусів. Готове м’ясо остудити, обробити на волокна.
- Хліб накришити на кубики, попередньо зрізавши всі заставки, змішати з соняшниковою олією, додати часник, приправити сіллю. Запікати в духовці близько 12 хвилин при 175градусов.
- Для заправки потрібно варити яйця, причому після закипання на вогні потрібно тримати їх 1 хвилину. Потім очистити, покласти в блендер. У чашу блендера разом з яйцями помістити соєвий соус, масло, каперси, анчоуси, сіль, перець, частина тертого сиру, майонез. Всі інгредієнти збити блендером, залишити трохи настоятися соус.
- Овочі підготувати перед тим як нарізати. У миску нарвати салатні листочки, половинки чері – помідорів, натертий сир, індичку, сухарі, накапати заправку.
Салат «Цезар» має величезну кількість варіацій, деякі з них звичні всім, а деякі цікаві своїм мудрим рецептом. Основним продуктом 5 видів «Цезаря», розглянутих вище, було м’ясо індички. Воно добре поєднується з іншими продуктами, також заправкою на основі масла і лимонного соку. Окремо хотілося б відзначити вустерский соус або анчоуси, тому що той і інший продукти надають страві легкий рибний смак, що відмінно вписується в рецептуру. Незалежно від того, який ви вирішите приготувати салат цезар, відгуки про будь-якому з них носять тільки позитивний характер, при цьому процес готування не відніме у вас багато часу.