Навряд чи знайдеться ресторан, в якому не подають салат цезар. І це не дивно, адже гарячі салати стали справжніми ресторанними бестселерами останніх років. Щоб потішити себе і своїх близьких смачним блюдом зовсім не обов’язково бронювати столик в ресторані, адже можна приготувати салат цезар по-домашньому. Рецепт, описаний нижче, відрізняється від класичного цезаря з заправкою для салату цезар на основі вустерського соусу, але смак домашньої інтерпретації легендарного салату не залишить байдужим нікого! У страві поєднуються легкість хрустких листя салату, аромат часниковий грінок, ситне і ніжне куряче філе. Давайте готувати!
Рецепт приготування салату цезаря по-домашньому
Класичний рецепт салату з’явився більше 90 років тому. За цей час з легкої руки шеф-кухарів рецептура змінювалася неодноразово. В результаті з’явилися сотні цікавих варіацій салату цезар. Так що якщо, приготувавши цезар за цим рецептом, ви оціните його смак гідно, можна сміливо експериментувати і додавати в нього свої улюблені продукти. Якщо ви раніше не готували гарячі салати, варто обов’язково зробити цей кулінарний експеримент. Тим більше що складного в цьому немає нічого!
Склад салату цезар досить простий і доступний багатьом.
Інгредієнти для цезаря:
- 1 куряча грудка
- 2-3 жмені листя салату
- 2 свіжі огірки
- 3 середніх помідора
- 100 г твердого сиру
- 3 варених яйця
- 3-4 скибочки білого хліба (батона)
- 2-3 зубчики часнику
- рослинне масло – для обсмажування
- майонез- за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
Можна використовувати будь-який хрусткий салат, будь то айсберг, суміш салатного листя, ромен або латук, як в нашому рецепті.
Цезар з куркою – рецепт класичний з фото
Так як страва подається гарячим і є його потрібно саме таким, починати готувати його рекомендуємо хвилин за 15 до запланованого вечері. Як приготувати салат цезар в домашніх умовах?
Починаємо приготування з курки. Грудку нарізаємо шматочками середнього розміру, солимо, злегка перчимо і відправляємо обсмажувати на сковороду з нагрітим рослинним маслом.
Готуємо заправку для салату цезар: змішуємо майонез і дрібно нарізану зубчик часнику.
Листя салату, помідори і огірки нарізаємо, додаємо до овочів ароматний майонез, перемішуємо.
Сир натріть на великій тертці. Яйця наріжте скибочками, розрізавши кожне на 4 частини. Відправте їх до овочів і перемішайте.
Обсмажування грінок: на сковороду налийте трохи олії, очистіть часточку часнику і дрібно порубати її ножем. Скибочки хліба потрібно нарізати маленькими кубиками, зрізавши з них скоринки. Кидаємо часник і квадратики хліба на розігріту сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору.
Поки дожарівать курка, збираємо салат цезар: викладаємо на тарілку основу з овочів і яєць, заправлених часниковим майонезом. Зверху посипаємо сухариками. Залишилося додати обсмажену курячу грудку і зверху присипати сиром.
Цезар з куркою – рецепт класичний з фото: дуже швидко, поживно і смачно! Аромат смаженої курочки і часнику вже напевно заманили в кухню ваших домочадців, готових випробувати результат вашого кулінарного експерименту. І відмінно, адже салат цезар потрібно їсти гарячим! тепер ви знаєте, як приготувати салат цезар в домашніх умовах. Смачного!