Останнім часом смузі став дуже популярним. Це густий напій, який нагадує Мілкшейк, тільки основним компонентом є не молоко, а фрукти, ягоди та овочі.
Смузі зустрічається в вегетаріанської кухні, також його часто вживають ті, хто дотримується правильного харчування. Крім фруктів, ягід і овочів додають йогурт, кокосове або соєве молоко, сік, сиропи, мед, трав’яні суміші, прянощі, горіхи і так далі. Всі інгредієнти збивають за допомогою блендера або міксера, його можна замовити в кафе або ресторанах, а можна зробити самостійно.
Сезон смузі, як правило, припадає на весну і літо, але і в зимовий час можна знайти вихід. Пропоную вашій увазі варіант смородинового смузі на зиму. Для цього досить зробити заготовки вже зараз, збити за допомогою блендера або міксера смородину і цукор, а взимку вже розморозити, додати прянощі, горіхи, мед і сік або йогурт і ви отримаєте прекрасний вітамінний коктейль, який підтримає ваш імунітет холодними зимовими вечорами.
Взимку досить просто кинути в міксер або блендер порцію замороженої смородиновий-цукрової суміші, додати йогурт, сік або молоко збити. Для аромату можна додати ванілін або корицю, вони прекрасно підкреслять тонкий аромат смородини. Зверху можна прикрасити волоським горіхом або фундуком.
Кількість порцій: 1 літровий судочек
Час приготування: 15 хвилин
Ще рецепти заморозки ягід на зиму:
1. Заморожена чорна смородина цільними ягодами
2. Як заморозити червону смородину, малину, полуницю, ожину
Інгредієнти для смородинового смузі на зиму:
- Ягоди смородини-1 кг
- Цукор 250 грам
Як заморозити чорну смородину на зиму: готуємо смузі зі смородини
Ягоди чорної смородини очищаємо від гілочок, промиваємо під проточною водою і просушують на паперовому рушнику, щоб позбутися від зайвої вологи.
У чашу міксера або блендера відправляємо смородину і цукор.
Збиваємо інгредієнти до появи однорідної маси. До смородині можна додати малину, агрус, вишню або зробити асорті з різних видів смородини. Ці ягоди прекрасно поєднуються і зможуть поповнити ваш організм необхідними вітамінами і мінералами.
Додатково готове пюре можна протерти через сито!
Розливаємо пюре в форми для заморозки. Це можуть бути як судочки, там і порційні формочки. Якщо формочок у вас немає, то можна використовувати пластикові стаканчики, форми для приготування льоду, упаковки від шоколадних цукерок або просто щільний целофановий пакет.
Ось так швидко і просто можна заморозити чорну смородину на зиму у вигляді ароматного смузі-пюре.
Як заморозити чорну смородину на зиму розповіла Ольга Петрова з м Зеленоград.