Субпродукти (серце, печінку, нирки, шлунки, легені та інше) – ідеальний варіант для приготування першого або другого люду: вони коштують недорого і так само додають блюдам м’ясної аромат і наваристого, як і саме м’ясо. Єдиний мінус в їх приготуванні полягає в тому, що субпродукти необхідно довго варити або тушкувати, щоб вони стали м’якими. Але це не проблема, якщо у вас на кухні є така помічниця, як мультиварка! Завдяки їй ви заощадите масу часу і приготуєте приголомшливо ніжне блюдо з субпродуктами.
Найсмачнішим і ідеальним дуетом буде тушковане свиняче серце в мультиварці. Щоб воно вийшло м’яким і ніжним, запасіться терпінням!
Щоб загасити свиняче серце в мультиварці, вам знадобляться такі продукти:
- 1 свіже свиняче серце
- 0,5-0,7 кг картоплі
- 1 морква
- 1 цибуля
- 40-50 мл рослинного масла
- сіль за смаком
Свиняче серце в мультиварці – покрокове приготування
Свіже свиняче серце розріжте на 5-7 шматків – вам необхідно буде вимити з нього залишки крові.
Якщо цього не зробити – бульйон вийде дуже брудним і утворюється піна.
Промивши нутрощі субпродукту, зріжте з нього жовті пористі трубки, які так і залишаться жорсткими при тривалому варінні, і наріжте його середники шматочками – не дрібне і не крупно, як на фото.
У чашу мультиварки налийте олію, гарненько його розігрійте і викладіть нарізані шматочки свинячого серця.
Обсмажте серце в режим «Випічка» або «Жарка» 20-30 хвилин під закритою кришкою. Періодично помішуйте свинячий субпродукт, щоб серце обсмажити рівномірно.
Потім додайте трохи води, сіль і спеції за смаком. Води вам приблизно знадобиться близько 600-700 мл. Тепер тушкуйте свиняче серце в мультиварці близько 1 години в режимі «Гасіння».
За 30-25 хвилин до закінчення гасіння підготуйте інші інгредієнти для страви: очистіть моркву, цибулю і картоплю від шкірки, промийте їх у воді.
Наріжте картоплю великими кубиками і викладіть його в ємність мультиварки. Що залишився в ній бульйону якраз вистачить для гасіння овочів. Але якщо бульйону мало, налийте трохи води.
Лук наріжте півкільцями, а моркву – середніми кубиками. Додайте овочі в мультиварку до свинячого серця з картоплею, перемішайте, закрийте кришку і тушкуйте близько 30 хвилин.
Готове тушковане свиняче серце в мультиварці викладіть в порційні тарілки і прикрасьте гілочками зелені або дрібно нарізану зелену – на ваш смак.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт тушкованого свинячого серця в мультиварці готувала Улена.
[key] [ / key]