Закуска з лимоном – закуска проста, але на диво багата у смакову отношении. Поєднання гіркоти лимона з волоськими горіхами, сиром і шоколадом підкорює з першого шматочка. Страва ефектно виглядає і викликає неоднозначні думки. Багато хто, почувши про склад, навідріз відмовляються пробувати подібний експеримент. Ті ж, хто наважується скуштувати страву, включають його в скарбничку швидких фірмових рецептів.
Немає нічого простішого, як порізати лимончик, посипати його горіхово-сирною шапочкою і прикрасити шоколадною крихтою. Але виходить яскраво, ошатно, святково. Читайте ще: Закуска з вершкового сиру рецепти з фото.
Класична закуска з лимона
Дуже незвичайна, ефектна, а головне – корисна закуска для святкового столу, яка сягає своїм корінням аж за часів правління Миколи I! Спочатку розповім вам про незвичайне походження цієї закуски. Офіційне її ім’я «Ніколашка». Згідно з легендою, одного разу Микола I випив чарку французького коньяку, а під рукою у нього виявився тільки лимон. Закусивши коньяк лимоном, він був дуже вражений незвичайним поєднанням смаків. З тих пір процес заїдання міцних спиртних напоїв лимоном прижився і дійшов до наших днів.
Складові:
-
- лимон тонкошкірі
- сир
- Цукровий пісок (мінімум 0,5 ч. Л. На кожен кружечок лимона)
- Розчинна кава
Спосіб приготування:
-
- Навмисно не прописала в інгредієнтах чітке кількість. Орієнтуйтеся на «масштаб» вашого застілля і кількість осіб. Можна зробити кружечки лимона цілком, а можна порізати їх на половинки і поставити страви з цієї закускою в різні кінці столу.
- Лимон добре вимити з содою і нарізати тонкими кружечками (приблизно 3-4мм). Кісточки вийняти. Сир натерти на дрібній тертці.
- Формуємо закуску. Розкладаємо кружальця лимона на блюді. Кожен посипаємо цукровим піском. Від 0,5 ч. Л. до 1 ч. л. цілком.
- Раджу сформувати 1 кружечок такої закуски, спробувати і інші вже робити виходячи з ваших смакових уподобань (більше цукру або більше сиру, менше або більше кави). Тільки не забувайте, що це закуска для міцних спиртних напоїв, її не їдять просто так!
- Потім посипаємо сиром.
- І зверху посипаємо кави. У кожен кружечок лимона можна увіткнути під кутом спеціальні сервіровки міні-вилочки.
- У цьому випадку кожному буде зручно брати собі шматочок, та й на столі виглядає яскраво і святково. Але, звичайно, можна скористатися і звичайною виделкою. Закушуйте, насолоджуйтеся і будьте здорові!
Оригінальна закуска з сиру з лимоном
Складові:
-
- сир – 300-400 г
- лимон – 1 шт.
- цукровий пісок – три столових ложки
Процес приготування:
-
- Береться лимон, ошпарюють окропом. Це необхідно тому, що цедру ми залишаємо неочищеної, а щоб уникнути мікробів і іншої хімії на поверхні шкірки, необхідна коротка, але високотемпературна обробка.
- Ріжемо на тоненькі часточки, виймаємо кісточки. Ще раз ділимо кожну часточку на 4 частини (звичайно, можна зробити і дрібніші, але для однаковості і краси зовнішнього вигляду краще робити однакові четвертинки). Тепер черга сиру. Ріжемо на пластинки товщиною близько 2 см.
- Аналогічно часточки розрізаємо на смужки, і нарешті останній розріз дасть нам кубики, які ми і будемо використовувати далі. Накладаємо на кожен сирний брусочок шматочок лимонної дольки. Наступна дія – насипаємо цукровий пісок на дольки лимона.
- Робимо це безпосередньо перед подачею на стіл, тому що цукор досить швидко розтане під впливом лимонного соку і страва буде не таким красивим, хоча, звичайно, залишиться смачним.
- І останнє – встромляємо шпажки або прості зубочистки для того, щоб було зручно брати по штучці. Готово! Я пробувала цю закуску до коньяку, просто до чаю і кави.
- Смак сиру пом’якшує гостроту лимона і навіть скоринка, яка зазвичай залишається непотрібною, йде «на ура». Візьміть за все два продукти, витратьте хвилин 10 і здивуєте гостей несподіваним поєднанням.
Закуска з лимонів з начинкою
Складові:
-
- лимони – дві штуки
- сардини, консервовані в олії – 4 рибки
- маслини (чорні оливки без кісточок) – 4 штучки
- гірчиця не гостра – 1 чайна ложка
- сметана будь-якої жирності, за Вашим вибором – 1 чайна ложка
- зелень петрушки для прикраси.
Спосіб приготування:
-
- Лимони необхідно вимити і ошпарити окропом.
- Зрізати у лимонів верхівки, як ніби хочемо отримати маленькі кришечки для наших «діжок».
- Вишкребти з лимонів м’якоть ножем або ложкою, намагаючись не пошкодити шкірку.
- Для стійкості діжок відрізати денце у кожного лимона.
- Дістати сардини з банки, видалити з неї кістки і розім’яти рибку з невеликою кількістю масла.
- оливки подрібнити.
- Змішати всю начинку з невеликою кількістю лимонної м’якоті.
- Заправити сіллю і перцем.
- Наповнити підготовлені лимонні барила начинкою і декорувати оливками і зеленню петрушки.
- Подавати з зерновим хлібом.
Лимонна закуска з майонезом і сиром
Складові:
-
- Лімон1 штука
- Сахар¼ чайної ложки
- Майонез½ чайної ложки
- Волоські орехі¼ штуки
- Твердий сир
Спосіб приготування:
-
- Лимон ріжемо гострим ножем. Товщина скибочки повинна вийти приблизно 3 мм.
- Розкласти скибочки лимона на плоску посуд і посипати цукром.
- Потім поставити в вигляді великої краплі майонез. В кінці чаклунства виходити маленькі пірамідки.
- Звичайно єгипетські піраміди, але створять якусь легкість за рахунок наступного пункту.
- Можна майонез злегка розмазати, тоді форма закуски буде плоскою і більш зручною для вживання.
- Наступний етап – натерти на тертці дрібною стружкою сир і посипати на наші часточки. Можна засипати суцільно всю тарілку або строго на кожну часточку.
- І в кінці прикрасити теж дрібно натертим волоським горіхом. Будуть і шматочки горішка, так як важко повністю натерти горіх. На смак це ніяк не вплине.
- Можна прикрасити зверху майонезом, тоді розподіляйте пропорції в шарах (щоб не сильно жирно було на смак).
Закуска з лимон з шоколадом і сиром
На фуршеті спробувала дуже оригінальну закуску: лимон з тертим сиром і шоколадом. Була в шоці від захвату – настільки смачне поєднання, що і уявити не могла. Така закуска прекрасно підійде під коньяк, шампанське або як легкий апперітівчік на святковий стіл. Знаєте, це реальна можливість піти від звичних нам сирних і м’ясних нарізок на застіллях. Лимон з сиром і шоколадом виглядає цікаво, оригінальний на смак і по грошах виходить досить бюджетним. А ще приємно, що готується абсолютно просто і швидко.
Складові:
-
- лимон – 1 штука;
- сир твердий – 50 грам;
- волоські горіхи – 30 грам;
- чорний шоколад – 20-25 грам.
Спосіб приготування:
-
- Лимон з шкіркою нарізаємо кружечками завтовшки по 0,3-0,5 сантиметра. Видаляємо кісточки і викладаємо їх на блюдо.
- Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем, викладаємо чайною ложкою на лимон і добре розрівнюємо по кожному кружечку.
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо поверх горішків. Мені дуже подобається в цій закусці використовувати сир з вершковим смаком.
- Чорний шоколад натираємо на дрібній тертці і посипаємо поверх закуски. Використовуйте шоколад з великим відсотком місткості какао бобів – так буде смачніше.
Лимонна закуска з шоколадом і сиром готова! Подавайте її відразу після приготування. Будьте впевнені – така закуска неодмінно сподобається всім. Приєднуйтесь до нас на «Люблю готувати» – у нас ще багато смачних, оригінальних, бюджетних страв і закусок, які легко приготувати у себе вдома.
Закуска з лимона і цибулі
Складові:
-
- Лимон – 1 шт.
- Ріпчасту цибулю – 1 головка
- цукор
Спосіб приготування:
-
- Я ось слів не знаходжу! Щоб переказати смак, пропоную зараз же приступити до приготування, а після, найбільш промовисті нехай люб’язно поділяться своїми відчуттями в коментарях …
- Нарізати рівними і круглими скибочками лимон і цибулю. Лук очистити і промити, а лимон досить буде обполоснути і просушити.
- На дно плоскої тарілки посипати невелику кількість цукру, приблизно 2 ч. Ложки. Далі, спочатку покласти скибочку лимона.
- Потім, посипати лимон цукром, зверху накласти цибулю, знову покласти цукор і повторити весь процес в наступному порядку: лимон, цукор, цибуля, знову цукор, знову лимон і т.д. поки все закінчиться.
- Після закінчення, посипати ще цукром і для більшого ефекту полити соком лимона.
- Споживати як бутерброди: скибочка лимона з скибочкою цибулі за раз.
- У такому ось виконанні і поєднанні, лимонно-цибулевий салат, смак якого неможливо донести до маси простими словами, на ділі є ідеальною закускою під горілку.
Запечені курячі стегенця з лимоном
Складові:
-
- 4 курячі стегенця
- 1 лимон
- 1 гілочка розмарину
- 5 гілочок чебрецю
- 2 лаврові листки
- 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- велика сіль
- мелений чорний перець
- 10-12 зубчиків часнику (1 головка)
Спосіб приготування:
-
- Очистіть часник і розітріть в ступці з дрібкою солі і перцем. Додайте оливкову олію і добре перемішайте, у вас повинна вийти однорідна кашка. Натріть часниковою сумішшю курячі стегенця, намагаючись, щоб трохи потрапило і під шкіру.
- Перекладіть курку у вогнетривкий посуд, посипте травами, – трохи поперчіть і посоліть, розкладіть кружки лимона і лавровий лист. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 год, а краще на ніч.
- Розігрійте духовку до 200 ° С і запікайте курку 40-45 хв.
Закуска з морепродуктами і лимоном
Складові:
-
- масло вершкове – 50 г
- морква велика – 2 шт.
- лимон (цедра, сік) – 1/2 шт.
- кріп рубаний – 3-4 гілочки
- чорний запашний перець горошком – 10 шт.
- сіль дрібна морська – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- соус соєвий – 30 г
- лист лавровий – 1-2 шт.
- помідори міцні – 2 шт.
- цибуля великий – 2 шт.
- сік лимонний – 30 г
- морепродукти – 500 г
- масло рослинне – 5 ст. л.
Спосіб приготування:
-
- Морепродукти розморозити на верхній полиці холодильника. Моркву і цибулю почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати кубиками, потім трохи посолити і обсмажити на олії 10-12 хвилин до золотистого кольору.
- Помідори і лимон порізати кружальцями. На фольгу викласти помідори, потім моркву і цибулю, на них – морепродукти. Зверху покласти гілочки кропу і 2-3 кружечка лимона. Додати лавровий лист і чорний запашний перець горошком.
- Вершкове масло розтопити і змішати з лимонним соком і соєвим соусом, залити підготовленою сумішшю морепродукти з овочами. Краї фольги з’єднати таким чином, щоб вийшов конверт. Запікати в духовці 10-12 хвилин. На гарнір подати відварний рис.
Закуска з буряка і лимона
У підсумку вийшло незвичайне блюдо, яке можна подавати на стіл разом з основним меню. Я описала, як приготувати закуску з буряка і лимона з додаванням чебрецю і фісташок. Все тут підібрано зі смаком і розумом: горіхи дають хрест, чебрець – пікантність, буряк – солодкість, а лимон – кислинку. Ваші рецептори відчують справжнє свято.
Складові:
-
- Буряк – 3 Штуки
- Лимон – 1 Штука
- Фісташки – 80-100 Грам (очищені солоні)
- Чебрець свіжий – 10 Штук (гілочки)
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль – 0,25 Чайних ложки
- Чорний мелений перець – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Буряк ретельно помийте. Потім висушіть її і загорніть у фольгу. Далі відправте запікатися в духовку на 45 хвилин при 190 градусах.
- Після цього остудіть її (10-15 хвилин) і наріжте середніми кубиками.
- Чебрець нарвіть. Потім з’єднайте їх разом з буряком, горіхами і маслом. Натріть цедру лимона.
- Також вичавіть сік лимона. Всипте сіль і перець.
- Закуску перемішайте і подавайте. Насолоджуйтесь!
Класична закуска з лимоном
Цінителі мартіні завжди експериментують з закусками. Це можуть бути фрукти, оливки, морепродукти і, звичайно ж, різні сорти сиру. Вибирайте для себе за смаком будь-яку закуску, насолоджуйтеся поєднанням вермуту і тій чи іншій закуски. Найчастіше на фуршетах можна зустріти канапе з крекеру з сиром, сирну тарілку з червоним виноградом і т.п. У нашому варіанті – це канапе з сиром, лимоном і оливками.
Складові:
-
- Сир – За смаком
- Лимон – За смаком
- Оливки – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Мартіні – це рослинний вермут із специфічним смаком. З цим напоєм поєднуються різні закуски: виноград, сир, оливки і навіть шинка.
- У домашніх умовах можна приготувати будь-яку з них. Також можна з’єднати оливки з сиром і лимоном – відмінне поєднання.
- Отже, нарізаємо сир кубиками середнього розміру, викладаємо на блюдо.
- Ріжемо лимон: відразу нарізаємо його на часточки, після чого розрізаємо їх на чотири частини.
- Останнім штрихом стануть оливки.
- Тепер на сир викладаємо часточку лимона, цукор, а зверху – оливку.
- І все наколюємо на шпажку. Викладаємо канапе на велике блюдо, подаємо як закуску до мартіні.
Фруктове канапе з лимоном
Складові:
-
- Манго- 1.
- Банан- 1.
- Консервовані ананаси- 200 грам.
- Лимонний сік-2 ст. л.
- Мед-3 ст. л.
- Листя м’яти, шпажки.
Спосіб приготування:
-
- Видаляємо з манго кісточку. Для цього потрібно надрізати плід навколо кісточки на дві половинки, а потім вивернути їх в протилежні сторони. Таким чином, м’якоть відокремиться від кісточки, після чого, обидві половинки очищаєте від шкірки і нарізати на дольки. Ці часточки ножем ріжемо на акуратні квадратики або спеціальної формочкою видавлюємо з них кружечки.
- Очищений банан і консервований ананас, також ріжемо на квадратики або кружечки, скроплюємо їх лимонним соком, а потім відправляємо разом з манго в морозилку на годину, щоб через деякий час зібрати з цих охолоджених плодів закуску.
- На блюдо викладаємо спочатку шматочок манго, зверху на нього шматочок банана і ананаса. Натикається шматочки на шпажки і поливаємо медом. Додатково, канапе з фруктів на шпажках можна прикрасити м’ятою.
Канапе з авокадо і лимоном
Вишукані рибні закуски стануть прикрасою вечора, доповненням до шампанського або провину на фуршеті, маленьким прикрасою великого свята. Для того, щоб ці закуски запам’яталися не тільки своїм дивовижним і злегка екзотичний смак, але і незвичайною формою, приготуйте ідеальні канапе з червоною рибою, рецепти з фото допоможуть вам діяти послідовно і підготувати всі компоненти. Канапе з маслинами, авокадо і огірком – натуральна і здорова закуска в мініатюрному виконанні. Плоди авокадо дуже корисні, а при правильній заправці лимонним соком, м’якоть авокадо м’яко підкреслює смак слабосоленої риби. Вивчіть швидкий рецепт канапе з червоною рибою, приготуйте маленькі закуски з вітрилами з огірка і здивуєте всіх своїм новим шедевром домашньої кухні.
Складові:
-
- 5 скибочок прямокутного чорного хліба;
- 250 г слабосоленої форелі (або сьомги);
- 1 стигле авокадо;
- 1 великий огірок;
- 20 маринованих чорних маслин без кісточок;
- 1 ч. Л. лимонного соку.
Спосіб приготування:
-
- Ображати скоринки з чорного хліба. Підготуйте рівні квадратики або прямокутники розміром близько 2 Х 3 см (всього 20 порцій).
- Помиті авокадо розріжте. В рецепт канапе з червоною рибою піде тільки м’яка частина плода.
- Кісточку приберіть в сторону, а м’якоть зчистіть з шкірки ложкою в окрему миску.
- Влийте до м’якоті лимонний сік і додайте дрібку солі. Перемішайте пасту з авокадо.
- Червону рибу порізати тонкими квадратними скибочками приблизно таких же розмірів, як і хліб.
- Тонкими поздовжніми пластинами поріжте помитий огірок для «вітрил» на канапе з маслинами. Найкраще це робити на шінковочной тертці з одним лезом, овочерізки або спеціального ножа.
- Намажте кожну хлібну заготовку пастою з авокадо. Зверху покладіть по шматочку червоної риби.
- Огіркові слайси наколи на дерев’яні зубочистки (або одноразові декоративні шпажки для канапе) у вигляді вітрила. Вставте кожну зубочистку в хлібну основу з рибою і прикрасьте зверху маслиною.
- Готові канапе з червоною риби і авокадо виходять не тільки привабливими і незвичайними на вигляд, але і дуже смачними і корисними. Навіть якщо ви ніколи не готували канапе з червоною рибою, рецепти з фото відкриють вам секрет самого простого фуршетного варіанти.
Закуска з лимона і шинки
Рулетики з шинки – дуже проста, швидка в приготуванні чудова закуска до святкового столу. Приготувати її легко – ви самі в цьому переконаєтеся!
Складові:
-
- 500 г шинки,
- 150 г хрону,
- 200 г сметани,
- сіль, цукор і оцет за смаком,
- 300 г зеленого салату.
Спосіб приготування:
-
- Для приготування рулетиків з шинки потрібно хрін дрібно натерти, перемішати зі сметаною, додати за смаком цукор, сіль, оцет.
- Шинку для рулетиків вибирайте еластичну і нарізуйте її якомога тонше, щоб рулетики добре скручувалися.
- Скибочки шинки змастити цією масою, згорнути рулетиками, сколоти шпажками для сендвічів і укласти на блюдо, прикрасивши зеленню і лимоном.
- Можна обернути кожен рулетик з шинки листям салату і покласти в глибоку салатницю один до іншого. Обгортати салатом треба так, щоб кінчик рулету залишався не вкритих салатом, і цим кінчиком треба класти догори.
- Для приготування рулетиків з шинки можна використовувати найрізноманітніші начинки, наприклад сир з часником, натертий сир із зеленню і горіхами та ін.
Класична закуска для коньяку
Складові:
-
- сир,
- лимон,
- трохи цукру,
- гіркий шоколад,
- розчинна кава
Спосіб приготування:
-
- Сир порізати на порційні шматочки, величиною приблизно з лимонний гурток.
- Лимон нарізати кружечками.
- Шоколадку натерти на дрібній тертці.
- На шматочок сиру покласти часточку лимона, трохи посипати цукром (тоді лимон пустить сік і буде смачніше), посипати гірким шоколадом або кави.
- Подавати як закуску до коньяку.
Канапе з фруктів з сиром і лимоном
Дуже простий рецепт канапе з фруктів з сиром домашньої кухні. Покроковий рецепт домашньої кухні з фото для приготування вдома за 20 хв. Містить всього 23 кілокалорій.
Складові:
-
- Груша – 1 шт.
- Мандарини – 2-3 шт.
- Виноград – 100-200 г
- Сир – 100 г
- Лимон – 0,5-1 шт.
Спосіб приготування:
-
- Підготувати продукти для канапе з фруктами і сиром.
- Грушу очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити насінну коробочку і нарізати невеликими шматочками. Читайте ще: Закуска з сала: покроковий рецепт з фото.
- Мандарин очистити від шкірки і розділити на часточки.
- Виноград вимити і відокремити від гілки.
- Сир нарізати невеликими квадратними скибочками.
- Підготовлені продукти нанизати на шпажки в наступному порядку: виноградина, часточка мандарина, шматочок груші, шматочок сиру.
- Готові канапе з фруктами увіткнути в лимон.
- Помістити його в центр сервіровки страви. Канапе з фруктів з сиром можна подавати.