Цибулевий пиріг – ситна і ароматна випічка, яка може замінити другу страву. В якості основного інгредієнта начинки виступає звичайний ріпчаста цибуля, але до нього можна додати і рибу, і бекон, і різні овочі.
Більше рецептів випічки можете нашукати тут. За бажанням, на сайті можна реєструватись та додавати власні рецепти.
Класичний рецепт цибулевого пирога
Винахід ситного пирога з цибулею належить практичним німцям, але в 1766 році Ельзас-Лотарингія стала французькою провінцією. Випічку назвали киш лорен, і тепер це блюдо вважається знаковим стравою французької кухні.
Кіш з сиром і розмарином
Самі підходящі сорти сиру для приготування цибульного пирога – едам або гауда.
Смак сиру гауда прекрасно поєднується з солодкістю томлёного в вершковому маслі цибулі і пряним мускатним горіхом
продукти:
- 200 г вершкового масла для тіста і ще 50 г для обсмажування цибулі;
- 250 г борошна;
- 100 г сметани;
- 1 ч. Л. рослинної олії;
- 5 цибулин;
- 2 яйця;
- 100 мл вершків;
- 150 г сиру;
- 1 ч. Л. солі;
- 2 гілочки розмарину;
- 1/3 ч. Л. мускатного горіха.
рецепт:
- Масляну основу тесту збийте до пишності.Свіже вершкове масло чудово збивається звичайним кулінарним віночком
- додайте сметану.Тепле масло відмінно перемішується зі сметаною кімнатної температури, утворюючи ніжну консистенцію
- Введіть сіль (половину норми) і пшеничне борошно, а потім вимісити тісто руками.Чи не місіть пісочне тісто занадто довго, так як воно через це може стати ламким і несмачним
- Скачайте тісто в кулю і дайте йому постояти 10 хвилин.Розстойка необхідна для того, щоб тісто було більш пластичним і не тріснуло під час випічки
- Змастіть форму маслом (1 ч. Л.), Викладіть в неї тісто і розрівняйте його, притискаючи до бортикам форми.Якщо форма має хвилеподібним краєм, то притисніть тісто руками до її бортикам
- Для начинки змішайте вершки і яйця.Для змішування вершків і яєць підійде віночок для омлетной маси
- Цибулю очистіть і наріжте.Лук ріжте не дуже крупно, щоб він як слід протушкувати для начинки
- На сковороді розпустіть вершкове масло.Не допускайте пригорання масла, це зіпсує смак страви
- обсмажте цибулю.Обсмажуйте цибулю, весь час помішуючи його
- Остудіть його і змішайте з вершково-яєчної сумішшю. Додайте сіль (1/2 ч. Л.) І тертий мускатний горіх.Використовуйте саме свеженатёртий мускатний горіх, а не мелену приправу з пакетика, це додасть страві неймовірний аромат
- сир натріть.Сир натирайте подрібніше, щоб він краще розплавився в духовці
- Викладіть на тісто начинку, присипте її сиром, а зверху розташуйте гілочки розмарину. Запікайте пиріг при температурі 200 ° протягом 40 хвилин.Свіжий розмарин додасть пирогу з цибулею тонкий і незвичайний аромат
- Готовий пиріг подавайте теплим.При випіканні пиріг з цибулею повинен отримати ідеальну золотисту скориночку
Класичний киш з луком відмінно підходить для святкового застілля. Особливо добре такий пиріг поєднується з білим вином.
Традиційно цибульний пиріг подавали до молодих вин в якості ситної і дешевої закуски
Відео: класичний цибульний пиріг
Цибулевий киш з заливним тестом
Цей варіант випічки не вимагає від господині ніяких особливих умінь. Холодець тісто робиться дуже швидко і легко.
Пиріг з цибулею і лососем
У цьому рецепті краще використовувати свіжу рибу, а не копчену або малосольного.
Незважаючи на незвичайний склад, такий цибульний пиріг має насичений і вишуканим вусом
Складові:
- 250 г кефіру;
- 2 яйця для тіста і ще одне для начинки;
- 200 г борошна;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 5 цибулин;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 200 г філе лосося;
- 100 г шпинату;
- 100 мл вершків;
- 100 г сирного сиру;
- 1 ч. Л. солі;
- 5 горошин чорного перцю.
рецепт:
- Змішайте кефір і яйця.Яйця повинні бути свіжими, а кефір потрібно взяти середньої жирності (2,5%), знежирений продукт не підійде для цього рецепта
- Збийте суміш віночком.Кулінарний віночок для змішування рідких продуктів цілком замінить міксер
- просійте борошно.Просіяне борошно дозволить тесту стати легше і легше
- Додайте сіль (1/2 ч. Л.) І розпушувач, а потім все перемішайте.Тісто при змішуванні потрібно збити до появи дрібних бульбашок
- Перевірте консистенцію тесту.Тісто має вийти рідким і текучим
- Очищену цибулю наріжте півкільцями.Чи не намагайтеся різати цибулю занадто тонкими півкільцями, він повинен відчуватися в готовому пирозі
- Розтопіть на сковороді олію.Ні в якому разі не замінюйте вершкове масло на маргарин
- обсмажте цибулю.Лук повинен придбати приємний жовтуватий колір і апетитний аромат
- Шпинат крупно наріжте.У цьому рецепті повинен використовуватися неодмінно свіжий шпинат, так як заморожений зіпсує текстуру страви
- Додайте його до цибулі і протомитися до м’якості.У процесі приготування шпинат сильно зменшиться в обсязі
- Філе лосося подрібніть гострим ножем.Шматочки лосося повинні бути не занадто дрібними, не перетворюйте філе в фарш
- Для заливки начинки змішайте яйце з сирним сиром, вершками і сіллю (1/2 ч. Л.).Сирний сир складно замінити чимось іншим, але якщо виникла така необхідність, то візьміть жирну сметану
- Горошини перцю потовчіть в ступці і додайте до заливання.Свежерастёртий чорний перець додасть пирогу яскравий аромат
- У роз’ємну форму, змащену маслом, вилийте рідке тісто.Роз’ємна форма дуже зручна для випікання пирогів з рідкого тесту
- Викладіть начинку, залийте її яєчно-сирно-вершковою масою і поставте пиріг в духовку. Випікайте його 45 хвилин при температурі 180 °.Для того щоб тісто краще піднялося, ставте пиріг в заздалегідь розігріту духовку
- Готовий пиріг подавайте трохи остиглим.У цибулевого пирога з заливного тесту дуже тонка і ніжна основа, не забувайте про це, коли будете розрізати його на порції
Відео: цибульний киш на кефірі
Цибулевий пиріг на сирному тісті
Пісочне тісто з додаванням сиру відрізняється більшою розсипчастою і дуже ніжним смаком.
З копченої грудинкою
Для випікання цибулевого пирога намагайтеся використовувати м’ясо, копчене природним способом, без застосування рідкого диму
компоненти:
- 150 г вершкового масла і 1 ч. Л. для змащування форми;
- 250 г борошна;
- 100 г жирного сиру;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. розпушувача;
- 5 цибулин;
- 200 г копченої грудинки;
- 2 яйця;
- 100 г сметани;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/3 ч. Л. білого перцю;
- 1/4 ч. Л. мускатного горіха.
Інструкція:
- Всипте борошно в миску і порубати туди ж масло.Масло рубайте не дуже дрібно, великі шматочки зажадають більш довгого розтирання з борошном, що зробить тісто більш пластичним
- Руками перетворите інгредієнти в крихту.Час від часу змочуйте руки в холодній воді, щоб масло не тануло занадто швидко
- Введіть сіль, розпушувач і сир.Жирність сиру повинна бути не менше 9%
- Після короткочасного інтенсивного замішування має вийти пластичне м’яке тісто.Намагайтеся не місити тісто занадто довго, так як в цьому випадку масло розтане і тісто втратить необхідну пластичність
- Оберніть його плівкою і помістіть в холод на півгодини.У холодильнику клейковина борошна набубнявіє і тісто буде остаточно готова до випікання
- Потім вам знадобиться розкачати його.Якщо у вас немає качалки для розкачування тіста, то її можна замінити скляною пляшкою
- У змащену форму викладіть тісто.Обов’язково наколи пласт тесту виделкою, щоб уникнути його деформації
- Очищені цибулини крупно порубати.Ріпчасту цибулю для пирога потрібно вибрати свіжий і соковитий, від цього залежить смак готового блюда
- грудинку наріжте.Чи не зрізайте сало з грудинки, воно замінить масло при обсмажуванні цибулі
- Обсмажте компоненти начинки.Обсмажуйте цибулю і грудинку на великому вогні, щоб підрум’янити їх
- Змішайте свіжі яйця і сметану.Для змішування яєць і сметани можна застосувати міксер або кулінарний віночок
- Мускатний горіх подрібніть в порошок.Для подрібнення мускатного Реха вибирайте тертку з найменшим діаметром отворів
- Подрібніть за допомогою млини білий перець.Для такого поєднання в випічці, як цибуля і грудинка, найкраще підходить саме білий перець, а не чорний
- Перемішайте всі складові. Розподіліть начинку по тесту.Рівномірно розподіліть начинку по пісковому Коржу
- Кіш повинен запікатися при температурі 200 ° протягом 40 хвилин.Подавайте цибульний пиріг з копченою грудинкою теплим, так його смак буде розкритий повніше
Відео: киш шинкою
Я часто печу французькі цибульниками з різноманітними доповненнями. Лісові гриби і печериці, лосось і шпинат, шинка і салямі, бекон і в’ялені томати – всі ці добавки до томлёному в вершковому маслі цибулі роблять випічку чарівної. Але і киш в класичному виконанні, де головним інгредієнтом начинки виступає цибулю, теж неймовірно гарний. Пісочне тісто виходить хрустко і розсипчастим, а начинка з заливкою з вершків, сиру або сметани гарантує ніжний смак і тонкий аромат.
Французький цибульний пиріг має неповторний аромат і апетитний вигляд. Прянощі і добавки у вигляді копченостей, сиру або зелені дозволяють по-новому розставляти смакові акценти. Обов’язково поділіться в коментарях до статті своїми секретами приготування цього дивного блюда.
{{}}