500 рецептів
Страви з курки

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв

by admin 21 Серпня, 2019 No Comments

Курячі сердечка відносяться до низькокалорійним продуктам з високим вмістом білка. Також в них багато незамінних амінокислот, заліза і вітамінів групи В. Особливо корисні страви з курячих сердечок для дітей, літніх людей та тих, хто страждає анемією, так як в складі цих субпродуктів є особливі з’єднання міді, що сприяють підвищенню в організмі рівня гемоглобіну.

Рекомендації по вибору і підготовки курячих сердечок

Для того щоб блюдо з курячих сердечок вийшло смачним, необхідно знати декілька хитрощів. Вони допоможуть не тільки заощадити час, проведений на кухні, але і дозволять порадувати домочадців справжнім кулінарним шедевром.

Вибирайте охолоджені сердечка. Це знизить втрату вологи при розморожуванні і збереже соковитість.

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв

 

Завжди дуже ретельно готуйте сердечка до тепловій обробці. Не залишайте всередині них згустки крові, а плівки і жир, які знаходяться на поверхні, обов’язково видаляйте.

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв

 

Куряче серце – це м’яз. Як будь-яка м’язова тканина, вона може бути жорсткою. Щоб домогтися ніжної текстури страви, досвідчені кухарі радять потримати курячі сердечка перед приготуванням в молоці.

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв

 

Використовуйте для приготування курячих сердечок трохи вершкового масла. Це дозволить поліпшити їх смак і аромат.

Рецепти приготування страв з курячих сердечок

Представлені рецепти прості, а інгредієнти, які в них зазначені, доступні і недорогі.

У вершковому соусі з цибулею і морквою

Гасіння в вершках розм’якшує курячі сердечка і робить готову страву неймовірно ніжним.

У цьому рецепті використовуються:

  • 700 г курячих сердечок;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 3 зубці часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл вершків (10%);
  • 1/3 ч. Л. чорного перцю;
  • 1/2 ч. Л. морської солі;
  • щіпка куркуми.

рецепт:

  1. Обробіть субпродукти, видаливши відходи.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Чим ретельніше ви очистите сердечка від відходів, тим більше ніжним буде смак готового блюда

     

  2. Очистіть і наріжте цибулю.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Цибулю краще нарізати кубиками середнього розміру

     

  3. Очистіть моркву. Наріжте її брусочками.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Не використовуйте для приготування жорсткі і старі коренеплоди, краще взяти молоду моркву

     

  4. подрібніть часник.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Для подрібнення порубати часник гострим ножем

     

  5. Розпустіть на сковороді вершкове масло.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Слідкуйте, щоб вершкове масло не почало горіти і диміти

     

  6. Помістіть в сковороду з маслом курячі сердечка і овочі. Обсмажуйте їх протягом 10-15 хвилин.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Найкраще обсмажувати субпродукти з овочами на середньому вогні, щоб цибуля і морква не пригоріла

     

  7. Додайте чорний перець і сіль.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Перець по можливості краще використовувати крупного помелу, а сіль – у великих кристалах

     

  8. Всипте дрібку куркуми.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Куркума володіє пряним ароматом і надає страві апетитний колір

     

  9. Обсмажте субпродукти з овочами ще 5 хвилин і влийте вершки.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Вершки попередньо краще підігріти до температури 40-45 °

     

  10. Сердечка потрібно потомитися під кришкою 10-15 хвилин, після чого їх можна подавати на стіл.

Як гарнір дуже добре поєднуються з цією стравою відварна гречка, рис або картопляне пюре.

Шашлички з курячих сердечок, приготовані в духовці

Такі пряні шашлички можна подавати в якості закуски. А якщо на гарнір до них приготувати овочеву нарізку, то вийде легкий і корисний вечерю.

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
Для приготування цієї страви вибирайте великі курячі сердечка

 

Складові:

  • 700 г курячих сердечок;
  • 2 лимона;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • по щіпці сухого розмарину, м’яти і чебрецю;
  • 1/2 ч. Л. чорного перцю;
  • 1/2 ч. Л. солі.

Алгоритм дій:

  1. очистіть субпродукти.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Трохи жиру на сердечках можна залишити для більшої соковитості готового блюда

     

  2. Промийте курячі сердечка.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Для промивки сердечок зручно використовувати великий друшляк

     

  3. Вичавіть сік з лимонів.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Легко і швидко можна вичавити сік з лимонів за допомогою ручного пристосування у вигляді конуса

     

  4. подрібніть часник.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Часник для цієї страви вибирайте молодий, у нього тонше аромат і більш виражений смак

     

  5. Трави розітріть в ступці.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    У цьому рецепті краще використовувати сухі трави, а не свіжі

     

  6. З’єднайте лимонний сік, сухі трави, чорний перець, сіль і часник. Додайте соняшникову олію і перемішайте маринад.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Для маринаду можна використовувати не тільки соняшникову олію, замість нього можна застосувати кукурудзяну або арахісову

     

  7. Витримайте субпродукти в маринаді 2 години, а потім насадити сердечка на дерев’яні шпажки.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Такі дерев’яні шпажки продаються в господарських та продуктових магазинах

     

  8. Вистелити деко фольгою, а потім розмістіть на ньому шпажки з нанизаними на них сердечками. Запікайте їх при температурі 180-200 ° 25-30 хвилин.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Фольга не дасть шашличкам пригоріти

     

  9. Готові шашлички посипте насінням кунжуту і подавайте на стіл.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Таке блюдо сподобається і дорослим, і дітям

     

Якщо додати в маринад одну столову ложку коньяку, то готові шашлички набудуть більш темний колір і легкий карамельний присмак.

Сердечка в томатно-соєвому соусі

Блюдо з яскравим смаком сподобається любителям азіатської пряної кухні. На гарнір до нього добре підійде японська локшина.

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
Удон, рамен і Сомен виготовляються з пшеничного борошна, а соба – з гречаної

 

Інгредієнти в складі рецепта:

  • 800 г курячих сердечок;
  • дві цибулини;
  • 5 часточок часнику;
  • 5 томатів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 1/2 ч. Л. солі;
  • 1/3 ч. Л. чорного перцю;
  • 250 мл гарячої води;
  • свіжа зелень (петрушка, зелена цибуля).

Покроковий рецепт:

  1. Видаліть з сердечок плівки і залишки крові. Розріжте кожне на дві частини.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Така нарізка курячих сердечок дозволить їм краще просочитися соусом

     

  2. Лук наріжте півкільцями.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Цибулини повинні бути свіжими і великими, це додасть страві солодкуватий ноту

     

  3. Часточки часнику крупно нарубати ножем.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Велика нарізка часнику дозволяє зберегти його сік і аромат

     

  4. Томати покладіть в каструлю і залийте окропом на 5 хвилин.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Цей кулінарний прийом допоможе швидко і легко очистити томати від шкірки

     

  5. Зробіть на кожному томаті хрестоподібний надріз і потім зніміть з овочів шкірку.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Не пропускайте етап очищення томатів від шкірки, інакше страва не буде мати потрібної текстури

     

  6. На сковороді розігрійте суміш масел.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Суміш вершкового і рослинного дозволяє збагатити смак готового блюда

     

  7. Потім обсмажте на великому вогні курячі сердечка.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Висока темпратуре масла при обсмажуванні створює на поверхні сердечок рум’яної скоринки, що перешкоджає витіканню м’ясного соку і надає субпродуктів м’якість

     

  8. Тепер перекладіть сердечка в сотейник, додайте до них подрібнені помідори, томатну пасту, цибулю, часник, спеції і сіль. Влийте гарячу воду (37-40 °) і тушкуйте 30 хвилин.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Тушкуйте курячі сердечка в томатному соусі на маленькому вогні

     

  9. Після додайте соєвий соус і потім блюдо ще 10 хвилин.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    Соєвий соус вибирайте густий, натуральний і без сторонніх добавок

     

  10. Наріжте свіжу зелень.
    Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв
    У цій страві не рекомендується замінювати петрушку і зелену цибулю кропом

     

  11. Готові сердечка викладіть на тарілку, додайте до них гарнір і посипте зеленню.

Якщо є така можливість, то використовуйте замість зеленої цибулі шніт-цибуля. У нього тонше аромат і не такий виражений смак, тому він краще поєднується з томатно-соєвим соусом.

Відео: курячі сердечка в сметані, приготовані в мультиварці

Смачні страви з курячих сердечок відмінно підійдуть для обідньої трапези або легкої вечері. Доступна вартість і різноманітність рецептів дозволяють використовувати цей м’ясний продукт і для повсякденного приготування, і для святкових застіль.

Інші рецепти:

Відбивні з курячого філе - Покроковий рецепт з фото

Курячі кульки в томатному соусі - Покроковий рецепт з фото

Курячі сосиски в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Как приготовить курицу жареную порционную

  • Previous Шлях до успіху з Горилою5 років ago
  • Next Як зрозуміти що пора розлучатися5 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки