Поповнимо продовольчі запаси смачними варениками з куркою і тане борошняний оболонкою. В основі рецепту — заварне тісто з топленим маслом, яке пом’якшує фактуру, дарує світлий відтінок і тонкий аромат. Якщо під рукою не знайдеться сільського топленого масла, розтопити покупне вершкове, процідіть і зберігайте в чистій ємності — млинці, випічка, пироги та вареники вийдуть більш ніжними та смачними.
Інгредієнти для приготування пельменів з курячим фаршем:
- борошно пшеничне – приблизно 300 г
- топлене масло – 40 г
- курячий фарш – 250 г
- цибуля – 1 шт.
- зелень – 1/4 пучка
- лавровий лист – 2 шт.
- часник, сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування пельменів з курячим фаршем:
Змішавши з великою дрібкою солі пшеничне борошно, вливаємо розбещену на вогні (або в мікрохвильовій печі) топлене масло.
Поступово вливаємо крутий окріп (близько 50 мл) і спочатку працюємо ложкою або лопаткою.
Переходимо до замісу руками, варіюємо норму борошна і замішуємо податливе, дуже еластичне заварне тісто для пельменів.
«Слухняна» борошняна маса підходить для будь ліплення, не викликає клопоту при розкочуванні і дозволяє формувати як великі вироби, так і мініатюрні. Сьогодні використовуємо зручну для нашого майбутнього страви кухонне начиння — ґрати для пельменів. Частина грудки розкачуємо на густо присипаній борошном стільниці тонко-тонко, переносимо пласт, перекинувши через скалку.
Курячий фарш змішуємо з подрібненими цибулею, часником, кропом, меленими спеціями, а також відваром лаврового листа (2-3 ст. л.). Заздалегідь заливаємо лаврові листи крутим окропом, наполягаємо, переливаємо до начинки і насичуємо пряним ароматом.
Кульками розкладаємо курячу суміш у форму.
Також тонко розкачуємо друге «полотно» тесту, накриваємо начинку.
Притискаємо зверху качалкою, продавлюємо, розрізаючи пельмені з курячим фаршем по кордонах.
Перевертаємо і витрушуємо пельмені на стіл, розкладаємо одним шаром і заморожуємо або готуємо відразу.
Відварюємо пельмені з куркою в підсоленому окропі (з лавровими листами), після спливання на поверхню тримаємо 1-2 хвилини і виловлюємо шумівкою (або відкидаємо на друшляк).
Подаємо ніжні, ковзні домашні пельмені з курячим фаршем, приправивши маслом, спеціями, часником і соковитим кропом.
Смачного!