500 рецептів
Консервація

Персикове варення часточками – Покроковий рецепт з фото

by admin 11 Серпня, 2017 No Comments

Персики – величезні соковиті плоди в «оксамитових шубках», вони завжди були улюбленим фруктовим десертом європейських аристократів. Якщо погортати альбоми зі старовинними натюрмортами, можна помітити, що композиція переднього плану не обходиться без персиків. Мальовнича краса плодів не вступає в протиріччя зі свіжим пряно-медовим смаком. Цю смакову унікальність потрібно постаратися зберегти і варення, тоді воно стане «кулінарним хітом». Цього персиковому варення не судилося стати начинкою для пирогів, воно вимагає більш вишуканого оточення. Самий гідний «компаньйон» – м’яке вершкове морозиво: десерт буде чудовим!

Інгредієнти для приготування персикового варення часточками:

  • персики – 1 кг
  • цукор – 450 г
  • вода – 400 мл
  • лимонна кислота – ½ ч. л.

персикове варення часточками - інгредієнти

Персикове варення на зиму – рецепт:

Для приготування персикового варення часточками знадобляться фрукти ще не втратили свою щільність, плоди з перестиглих пухкої м’якоттю годяться тільки для джему. Якщо шкірка легко знімається пальцями, то м’якоть розвариться, і скибочки втратять форму.

Персики миють довго, потрібно прибрати ворсистий наліт. По-перше, він суттєво знижує термін зберігання варення. По-друге, багато сортів персиків настільки «пухнасті», що ця особливість фактури шкурки не зникає навіть після тривалого кип’ятіння.

персики

Персики нарізати великими шматочками. Стараються, щоб всі часточки були одного розміру.

персики часточками

Нарізані персики посипають лимонною кислотою. Без додаткової кислинки персики не зможуть проявити свій приголомшливий смак, занадто він ніжний і «делікатний». Крім того, кисле середовище активізує колір: якщо в м’якоті є натяк на «рожевий відтінок», то персикове варення стане кораловим.

лимонна кислота

Додають цукор. Персикову нарізку не перемішують, щоб не пом’яти часточки.

цукор

У каструлю наливають холодну воду. Вода потрібна, щоб знизити «сконцентрованість» сиропу і отримати в результаті помірний кисло-солодкий смак.

персикове варення часточками

Варення доводять до кипіння на середньому вогні, знімають піну. Регулюють вогонь, знижуючи його до мінімуму. З цього моменту починається відлік часу, варення з персиків на зиму кип’ятять 25-30 хвилин.

варення з персиків часточками

Готове персикове варення часточками переливають в сухі банки, що пройшли стандартну стерилізацію.

персикове варення часточками на зиму

Кришку закочують ключем. Перевертають банку, щоб переконатися, що метал щільно «без хвилястості» прилягає до скла. Потім банки ставлять на підлогу і накривають рушником на 10-12 годин.

персикове варення на зиму

Сироп остиглого варення стане яскравим. Банку ставлять на полицю в прохолодному приміщенні. Таке персикове варення часточками зберігається один рік, структура заготовки залишається незмінною.

персикове варення часточками

Смачного!

Інші рецепти:

Як зварити абрикосове варення з ядерцями? - Покроковий рецепт з фото

Компот з яблук та червоної смородини на зиму - Покроковий рецепт з фото

Джем з калини (без кісточок) - Покроковий рецепт з фото

Компот з аличі і абрикосів на зиму - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Просте пісочне печиво на швидку руку – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Перець для фарширування на зиму без стерилізації – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки