Ви вже втомилися пояснювати своїм маленьким ласунам, що промислові солодощі зовсім не корисні для їх організму? Якщо вам це знайомо, тоді радимо скористатися нашим рецептом і приготувати смачне, ніжне, неймовірно хрустке домашнє печиво Орео. Таке печиво виходить в рази смачніше покупного, та й по грошах воно виходить більш бюджетним. І крім усього цього, таким печивом можна без страху пригощати і маленьких, і дорослих ласунів, так як до його складу входять звичайні і звичні інгредієнти. Отже, почнемо!
Як зробити печиво орео в домашніх умовах – інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 250 г
- масло – 110 г
- цукрова пудра – 110 г
- яйце – 1 шт. (середнього або великого розміру)
- какао-порошок – 45 г
- розпушувач – 0,5 ч. л.
Для крему:
- масло – 90 г
- цукрова пудра – 120 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Печива Орео – рецепт з фото в домашніх умовах:
Першим ділом дістаємо з холодильника вершкове масло і яйце, даємо їм зігрітися протягом години при кімнатній температурі. До речі, якщо раптом часу в обріз, то масло можна злегка прогріти в мікрохвильовій печі до м’якості. М’яке масло перекладаємо в глибоку миску і міксером злегка збиваємо його. Не вимикаючи міксер невеликими порціями додаємо цукрову пудру. Відразу всю пудру радимо не додавати, так як вона розлетиться на всі боки.
Масло з пудрою збиваємо близько 2-3 хвилин або поки в олії не будуть відчуватися кристалики цукру.
Додаємо ціле яйце.
І знову опрацьовуємо масу міксером до однорідності.
В ситі з’єднуємо какао, борошно і розпушувач. Просіваємо отриману суміш відразу в масляну масу.
На міксер встановлюємо вінчики для тіста і дуже-дуже швидко замішуємо тісто (чим менше таке тісто заважати, тим більш розсипчастим і ніжним вийде печиво орео після випічки). Перемішуємо тісто міксером до тих пір, поки воно не перетвориться в мокру, схожу на пісок, крихту. До речі, якщо раптом крихта вийшла занадто сухий і просто розсипається (таке можливо, адже борошно буває різної сили і по-різному вбирає рідину), то додайте чайну ложку сметани будь-якої жирності.
Готову крихту швидкими рухами збираємо разом.
Сформований колобок тіста викладаємо на плівку і рукою розминаємо в коржик завтовшки 1-2 см (в такому вигляді тісто швидше охолоне і розкачати його буде значно легше). Далі повністю загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин мінімум. До речі таке тісто чудово зберігається в морозильній камері, тому, за бажанням, ви можете відразу замісити подвійну порцію тіста – з однієї частини відразу напекти печиво, а другу частину тіста відправити у морозильну камеру про запас і використовувати його протягом 1-2 місяців.
Охолоджене тісто розкачуємо до товщини 3-4 мм Розгортати дуже зручно між двома листами пергаменту, тоді тісто ні до чого не пристає, але, якщо пергаменту під рукою немає, тоді просто припыляем потроху стіл борошном.
Металевої формочкою або келихом/чаркою діаметром близько 4 см вирізаємо з тіста гуртки. Обрізки тіста збираємо разом і повторно розкачуємо.
Вирізане печиво перекладаємо на деко і відправляємо спершу в холодильник на 15 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 С і випікаємо в ній печиво близько 10 хвилин. Не знімаючи з листа, даємо випічці повністю охолонути.
Поки печиво орео остигає, приготуємо крем. У глибокій мисці злегка збиваємо м’яке масло. Переводимо швидкість міксера на мінімум і частинами додаємо цукрову пудру і ванільний цукор.
Після того, як додали всю пудру, міксер включаємо на максимум і збиваємо крем 3-4 хвилини до пишноти.
Готовий крем перекладаємо в мішок з круглою насадкою діаметром близько 4 мм (якщо мішка і насадок немає, тоді беремо щільний пакет, який використовують для заморожування продуктів, перекладаємо в такий пакет крем і ножицями відрізаємо куточок).
Остигле печиво орео розбиваємо на однакові пари.
На одну половинку видавлюємо шар крему. До речі, кількість крему – на ваш розсуд в залежності від смаку.
Поверх прикриваємо крем другим гуртком печива.
Неймовірно ніжна і хрустке печиво Орео в домашніх умовах готово! Перед подачею краще його потримати в холодильнику близько 20 хвилин, щоб крем схопився.
А потім заварюємо ароматний чай або наливаємо склянку холодного молока і подаємо наше печиво орео до столу. Якщо за один присід печиво не з’їли, тоді зберігаємо його в холодильнику в контейнері з кришкою.
Смачного!