Брауні – це чарівне шоколадне ласощі, яке підкорило серця як маленьких, так і дорослих ласунів. Цей пиріг має ніжну хрусткою скоринкою і вологим тягучим м’якушкою, перед яким неможливо встояти! Традиційно брауні готується на основі чорного гіркого шоколаду, але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати брауні без шоколаду. Цей варіант брауні з какао більш бюджетний, але в смаку він нічим не поступається перед традиційним рецептом. Головне, візьміть якісний гіркий какао-порошок, суміші кшталт «Несквика» не підійдуть.
Інгредієнти для приготування брауні без шоколаду з какао (на форму 13х24 см):
- борошно пшеничне – 75 г
- масло – 115 г
- какао-порошок – 40 г
- цукор (дрібний) – 220 г
- яйця курячі – 2 шт.
Приготування брауні з какао – рецепт з фото:
Заздалегідь (десь за 1 годину до приготування) дістаньте з холодильника вершкове масло і яйця, щоб вони зігрілися.
У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло, цукровий пісок (цукор беріть дрібний, щоб він легше розчинився під час збивання).
Збийте масло міксером протягом 3-4 хвилин, щоб маса стала пухкою і однорідною.
По одному за раз введіть в масло два яйця.
Масу при цьому кожен раз ретельно збийте міксером.
Какао-порошок просійте разом з борошном і додати до масляно-яєчної суміші.
Лопаткою або міксером швидко замісіть однорідне шоколадне тісто. Довго таке тісто не заважайте, інакше з борошна почне виділятися клейковина і тісто «затягнеться», з-за цього пиріг може вийти більш щільним по текстурі.
Готове тісто для брауні викладіть в прямокутну форму (у даному випадку використовувалася форма розміром 13х24 см), выстеленную папером для випічки і розрівняйте. За бажанням, форму для випічки брауні ви можете взяти будь-який іншій конфігурації, головне, щоб висота тесту була не більше 2-3 див.
Випікайте брауні з какао порошком в заздалегідь розігрітій до 165 С духовці близько 30-40 хвилин. Залежно від особливостей вашої духовки, форми і висоти брауні, на випічку у вас може піти трохи більше або менше часу. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Брауні буде готовий, коли зверху він покриється скоринкою, а всередині не буде рідкого тесту.
Готового пирога дайте повністю охолонути і можете подавати.
За бажанням, можете присипати десерт цукровою пудрою або, щоб зробити смак ще більш шоколадним, можете полити шоколадною глазур’ю.
Брауні з какао готовий!
Смачного!