500 рецептів
Випічка

Брауні з какао (без шоколаду) – Покроковий рецепт з фото

by admin 5 Липня, 2017 No Comments

Брауні – це чарівне шоколадне ласощі, яке підкорило серця як маленьких, так і дорослих ласунів. Цей пиріг має ніжну хрусткою скоринкою і вологим тягучим м’якушкою, перед яким неможливо встояти! Традиційно брауні готується на основі чорного гіркого шоколаду, але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати брауні без шоколаду. Цей варіант брауні з какао більш бюджетний, але в смаку він нічим не поступається перед традиційним рецептом. Головне, візьміть якісний гіркий какао-порошок, суміші кшталт «Несквика» не підійдуть.

Інгредієнти для приготування брауні без шоколаду з какао (на форму 13х24 см):

  • борошно пшеничне – 75 г
  • масло – 115 г
  • какао-порошок – 40 г
  • цукор (дрібний) – 220 г
  • яйця курячі – 2 шт.

брауні з какао - інгредієнти

Приготування брауні з какао – рецепт з фото:

Заздалегідь (десь за 1 годину до приготування) дістаньте з холодильника вершкове масло і яйця, щоб вони зігрілися.

У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло, цукровий пісок (цукор беріть дрібний, щоб він легше розчинився під час збивання).

масло і цукор

Збийте масло міксером протягом 3-4 хвилин, щоб маса стала пухкою і однорідною.

збити масло

По одному за раз введіть в масло два яйця.

яйця

Масу при цьому кожен раз ретельно збийте міксером.

збите масло з яйцями

Какао-порошок просійте разом з борошном і додати до масляно-яєчної суміші.

какао порошок

Лопаткою або міксером швидко замісіть однорідне шоколадне тісто. Довго таке тісто не заважайте, інакше з борошна почне виділятися клейковина і тісто «затягнеться», з-за цього пиріг може вийти більш щільним по текстурі.

шоколадне тісто

Готове тісто для брауні викладіть в прямокутну форму (у даному випадку використовувалася форма розміром 13х24 см), выстеленную папером для випічки і розрівняйте. За бажанням, форму для випічки брауні ви можете взяти будь-який іншій конфігурації, головне, щоб висота тесту була не більше 2-3 див.

тісто для брауні з какао

Випікайте брауні з какао порошком в заздалегідь розігрітій до 165 С духовці близько 30-40 хвилин. Залежно від особливостей вашої духовки, форми і висоти брауні, на випічку у вас може піти трохи більше або менше часу. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Брауні буде готовий, коли зверху він покриється скоринкою, а всередині не буде рідкого тесту.

шоколадний брауні без шоколаду

Готового пирога дайте повністю охолонути і можете подавати.

брауні з какао рецепт

За бажанням, можете присипати десерт цукровою пудрою або, щоб зробити смак ще більш шоколадним, можете полити шоколадною глазур’ю.

брауні з какао рецепт з фото

Брауні з какао готовий!

брауні без шоколаду з какао

Смачного!

Інші рецепти:

Японський хліб Хоккайдо - Покроковий рецепт з фото

Ламингтоны (австралійські тістечка) - Покроковий рецепт з фото

Єврейський хліб Хала - Покроковий рецепт з фото

Галети з вишнею - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Борщ в мультиварці (без м’яса) – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Печена картопля в духовці з салом – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки