Сьогодні ми приготуємо рулетики з курячого м’яса, але візьмемо не філе, як роблять більшість домогосподарок, а стегна. Всередину закрутимо грибну начинку і запечемо в духовці під особливим соусом. Всередині рулети з курячих стегон з грибами виходять ніжними і соковитими, а зверху – апетитна скориночка. Це блюдо відмінно підійде як для буднів, так і для святкового застілля.
Інгредієнти для приготування рулетів з курячих стегенець:
- стегно куряче – 6 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- гриби (печериці свіжі) – 300 г
- мед – 20 г
- гірчиця – 30 г
- майонез – 60 г
- часник – 2 зубчики
- паприка – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування рулетів з курячих стегенець з грибами:
Знімаємо з лушпиння цибулі і розрізаємо головку тонкими півкільцями.
Моє добре в проточній воді ріжемо печериці і пластинами. Подрібнювати гриби кубиком не варто, так як закручувати рулети буде складно.
на сковороду Ллємо олію без запаху, кидаємо цибульні півкільця і смажимо, помішуючи, до легкої золотавості. Потім додаємо до цибулі печериці і продовжуємо смажити до м’якості грибів. Додаємо рубаний часник, перець і сіль. Готову грибну начинку для рулетиків перекладаємо в чашку, залишаючи надлишки масла і соку на сковороді.
Поки гриби остигають, готуємо курячі стегенця. Спочатку акуратно вирізаємо з кожного стегна кісточку, залишаючи тільки шкіру з м’якоттю.
Потім, прикривши плівкою, відбиваємо курячі стегенця тільки з боку м’якоті.
Солимо і перчимо за м’якоті. Потім на більш вузький край накладаємо грибну начинку.
І скручуємо. Шкіра повинна покривати одержаний рулет.
Викладаємо рулети з курячих стегенець у змащену форму. Вони повинні лягти досить близько один до одного. Потім змішуємо мед, майонез і гірчицю, додаємо в отриману масу паприку, чорний перець і трохи солі. Добре перемішуємо і рясно змащуємо цим соусом курячі рулетики.
Запікаємо рулети з курячих стегенець з грибами в духовці при 190 градусах близько години.
Готовність рулетів визначаємо за рум’яності. З’явилася гарна апетитна скоринка, значить, готові рулетики.
Подаємо рулети з курячих стегон або просто з салатом, або з улюбленим гарніром.
Смачного!