Щоб приготувати смачні відбивні, не обов’язково мати хорошу сковорідку з товстим дном. Можна скористатися пристроєм, який зараз є майже в кожній родині. Я маю на увазі мультиварку з режимом "жарка".
Найпростіше м’ясне блюдо – свинячі відбивні в мультиварці. Готується просто і швидко. Виходять вироби м’якими і соковитими. Щоб отримати ідеальну відбивну, необхідно використовувати свинячу м’якоть. Зазвичай я купую цілий шматок карбонаду. Відразу його нарізаю порційно. Частина заморожують, розташовуючи шматки в пакеті в один шар, щоб потім було зручно розморозити і використовувати для приготування відбивних або м’яса по-французьки. А з частини свіжого м’яса готую відбивні. Особливо виручає цей варіант, коли потрібно швидко зміркувати що-небудь на вечерю після робочого дня.
Складові:
- пісна свиняча м’якоть (карбонад) – близько 400 г
- яйце – 1-2 шт.
- рослинна олія
- суміш борошна і панірувальних сухарів
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування
Свинячу вирізку нарізаємо порційно шматками товщиною 0,5-0,7 см. Викладаємо на обробну дошку. Відбиваємо молоточком. Для зручності краще використовувати харчову плівку. Якщо є у молотка гладка сторона, краще скористатися нею. Так ви не пошкодити структуру м’яса. Відбиті шматки свинини натираємо сіллю і перцем.
В одну тарілку насипаємо суміш борошна з сухарями, а в іншу вбиваємо яйце, збовтуємо його і додаємо дрібку солі. Опускаємо м’ясо в паніровці.
Потім мачає в яйце. При бажанні можна повторити дії для потовщення шару клярі.
Відправляємо наші майбутні відбивні в чашу мультиварки. Я користуюся ось такою моделлю. У неї поміщається три шматка м’яса. Не забудьте налити рослинне масло. Включаємо режим «Жарка» час приготування поки поставимо 20 хвилин. Звертатимемо увагу не на час, а на процес приготування м’яса.
Відбивна в моїй мультиварці Редмонд смажиться близько шести хвилин з одного боку. Коли видно, що нижня сторона підрум’яниться, можна шматки перевернути і смажити до готовності.
- Викладаємо готові відбивні зі свинини на тарілку і продовжуємо смажити другу партію на тому ж режимі, додавши в чашу мультиварки трохи рослинного масла. У мене вийшло 5 смачних, соковитих і м’яких відбивних. Вони ідеально поєднуються з гарніром з овочів.
На замітку
- Для панірування можна використовувати різного ґатунку борошно (пшеничне, гречану, вівсяну, кукурудзяну та ін.), Панірувальні сухарі (домашні або магазинні).
- Щоб відбивна вийшла пишніше, можна зробити подвійний кляр, вмочуючи черзі в паніровці і яйці шматок м’яса по два рази.
- Відбивну в мультиварці можна приготувати також з курячого філе, взявши за основу цей рецепт. Рекомендую спробувати.