Кухня Дагестану дуже різноманітна і смачна, але небагато знають, що давно жителі цієї країни були дуже бідні і вживали в їжу більше пісні каші, супи і кисломолочні продукти. Дуже часто такі страви доповнювали дикорослими їстівними рослинами. Одним з таких рослин була їстівна кропива, яку додавали в різні страви і салати. Ось такий салат з кропивою і яйцями досі готують на кухнях дагестанські господині. І це не дивно, адже кропива володіє безліччю корисних властивостей!
Інгредієнти для приготування салату з кропиви з яйцем:
- молода свіжа кропива – 500 г
- зелена цибуля – 3 пера
- яйця, зварені круто – 4 шт.
- сметана – 120 мл
- сіль – за смаком
Рецепт приготування салату з кропивою і яйцями:
Для приготування салату з кропиви використовуємо свіжу красиву кропиву. Мляві і сухі стебла і листя нам не підходять, адже вони не тільки не привабливі за своїм зовнішнім виглядом, але і не дадуть нам потрібного і корисного соку.
Ретельно миємо кропиву під проточною водою.
Перекладаємо кропиву на друшляк і обдаємо її два рази окропом. Це необхідно для того, щоб не обпекти».
Ошпарену кропиву нарізаємо дрібно.
Митий зелену цибулю дрібно рубаємо.
Яйця нарізаємо невеликими кубиками.
Формуємо салат: всі компоненти змішуємо в одній посуді, солимо.
Заправляємо сметаною і перемішуємо – салат з кропиви з яйцями готовий!
Смачного!