Неймовірно ароматним і апетитний пиріг виходить з цією дивовижною начинкою. Цей цікавий рецепт просто створений для ранньої весни. Зелень щавлю, змішана з цукром і крохмалем, відмінно поєднується з пісочним тістом, додаючи до смаку приємну кислинку. Ваші гості ніколи не здогадаються, що начинкою для такого вишуканого солодкого пирога є перша зелена трава, яку можна зірвати на кожному городі або легко придбати на ринку.
Інгредієнти для приготування солодкого щавельного пирога:
- масло вершкове – 200 г
- борошно пшеничне – 1,5 склянки
- цукор – 1,5 склянки
- яйце куряче – 1 шт.
- крохмаль – 1 ст. л.
- щавель свіжий – 2 великих пучка
Рецепт приготування солодкого пирога зі щавлем з пісочного тіста:
½ частину вершкового масла кладемо в глибоку чашу, вводимо цукор (0,5 склянки), робимо масу однорідною.
Витягуємо з шкаралупи яйце, вдаривши по ньому гострим ножем, з допомогою блендера або кулінарного віночка змішуємо масу.
Вводимо до заготівлі просіяне борошно (1 склянка), ретельно змішуємо складові, поки вони не придбають однорідну текстуру.
Розподіляємо вийшло пісочне тісто по периметру вогнетривкої форми, йдіть в духовку (180 градусів) на 12-15 хвилин.
Цим часом починаємо готувати начинку. Чисті листки щавлю шаткуємо невеликими сегментами.
Додаємо до них цукор (0,5 склянки).
Вводимо кукурудзяний або картопляний крохмаль, змішуємо компоненти і залишаємо на кілька хвилин.
Готуємо штрейзель для пирога: до охолодженого вершкового масла додаємо цукор, що залишився (0,5 склянки).
Вводимо борошно (0,5 склянки), змішуємо складові.
Має вийти «пісочна крихта».
Гарячий корж дістаємо з духовки і злегка присипаємо крохмалем, викладаємо на нього підготовлений щавель.
Посипаємо верх пирога готової крихтою і повертаємо в духовку.
Випікаємо солодкий пиріг зі щавлем ще 18-22 хвилини.
Готовий пиріг охолодити і нарізаємо порційними сегментами. Подаємо з будь-яким напоєм, насолоджуємося приємним чаюванням теплим весняним днем.
Смачного!