Народна мудрість говорить, що за двома зайцями бігати не варто. Але тільки не в нашому випадку! Приготувавши цей цікавий і простий сирний десерт із фруктами, ви зможете не тільки замаскувати сир для не любителів цього цінного білкового продукту, але і здивувати свою сім’ю ласунів красивій подачею! Як не спокуситися на білосніжний кремовий десерт з шматочками свіжого ананаса і шоколадно-мандариновими часточками?
Інгредієнти для приготування сирного десерту з фруктами і желатином:
- сир – 200 г
- згущене молоко – 50-80 мл
- сметана – 50-80 г
- ананас (або будь-які інші фрукти) – 300 г
- мандарин – 2 шт.
- желатин – 1 ст. л.
- шоколад – 30 г
- кокосова стружка (за бажанням) – 1 ст. л.
Рецепт приготування сирного десерту з фруктами і желатином:
Почнемо приготування сирного десерту з обробки фруктів. Мандарини очистимо від кірочок і розділимо на цільні часточки. Приберемо білясті плівки і прожилки. Залишити готові мандаринові часточки трохи підсохнути.
Ананас (за бажанням будь-які інші або улюблені фрукти) нарізати кубиками.
всипати Желатин в невелику ємність, залийте звичайною водою кімнатної температури, залишити на 7-8 хвилин і дати можливість желатину увібрати в себе рідину.
Приготуємо солодку сирну масу, яка за своєю структурою буде нагадувати ніжний сирний крем з-за повного подрібнення крупинок сиру. З’єднуємо в глибокій салатниці або мисці сир, сметану і згущене молоко. Кількість сметани регулюйте залежно від якості сиру, якщо він сухий – цього інгредієнта може знадобитися трохи більше, щоб у підсумку суміш стала гладкою по структурі. А від кількості згущеного молока залежить солодкість десерту – цей момент також можна визначити самостійно.
Блендером змішуємо всі інгредієнти десерту – дуже ретельно і скрупульозно (адже нам необхідно приховати присутність сиру!).
В одержаний сметанно-сирний крем виливаємо розпущений на водяній бані желатин. Якщо споруджувати водяну баню вам ніколи або лінь – просто долийте в желатин ще трохи води і поставте склянку в СВЧ-піч на маленьку потужність буквально 1 хвилину (слідкуйте, щоб желатин не перегрівся).
Мандаринові часточки ділимо на дві порції. Першу залишаємо без змін для прикраси десерту, другу порцію перерезаем навпіл або на три частини, кладемо їх в сирний крем разом з шматочками ананаса, перемішуємо.
Розкладаємо сирний десерт із фруктами порціями у прозорі склянки або креманки, виносимо на холод і даємо охолонути і застигнути в желе.
А поки приготуємо шоколадно-мандаринове прикраса: розтопити трохи шоколаду високої і невеликій чашці (кавова підійде ідеально).
Часточки мандарина опускаємо в шоколадну теплу масу рівно до половини, кладемо на пергамент і відразу ж присипаємо «сніжком» – кокосовою стружкою. Даємо шоколаду на часточках застигнути.
Застиглі десерти прикрашаємо зверху шоколадно-мандариновими часточками і шматочками фруктів.
Сирний десерт із фруктами і желатином готовий!
Угощаемся!
Смачного!