Для всіх любителів шоколадно-горіхових десертів ми сьогодні спечемо дивно смачний торт Ферреро роше. Торт виходить ошатним за зовнішнім виглядом, тому його можна сміливо спекти і на масштабне святкове застілля. Шоколадний бісквіт, щедро просочений міцною кавою з коньяком, шоколадний крем і хрустка прошарок з горіхів і вафель нікого не залишать байдужим. Виходить незвично і незрівнянно смачно. При цьому торт Ферреро роше зовсім нескладний у приготуванні, навіть незважаючи на чималу кількість потрібних інгредієнтів.
Щоб приготувати торт Ферреро роше буде потрібно:
Для бісквіта:
- цукор білий – 185 г
- яйця великі – 5 шт.
- какао – 35 г
- пекарський порошок -1,5 ч. л.
- крохмаль – 40 г
- борошно – 90 г
Для просочення:
- окріп – 150 мл
- кава розчинна – 10 г
- коньяк – 70 мл
Для прошарку:
- шоколад темний – 100 г
- масло – 220 г
- шоколадна паста – 350 г
- горіхи (крупно подрібнені) – 200 г
- вафельні трубочки – 120 г
Торт Ферреро роше – рецепт з фото покроково:
Починаємо приготування з бісквіту. Спочатку з’єднуємо разом борошно, пекарський порошок, крохмаль і какао. Перемішуємо і двічі просіваємо. В об’ємну чашку розбиваємо яйця, висипаємо дрібний цукор і запускаємо міксер. Працюємо на високих оборотах не менше 10 хвилин, поки структура маси не стане пишною і вязковатой.
Потім відкладаємо міксер в бік і починаємо підсипати підготовлену борошняну суміш. Вводимо малими порціями, відразу ж дуже дбайливо перемішуючи масу широкої лопаткою. Легкість тіста повинна зберегтися, тоді бісквіт вийде легким і пишним.
Додавши всю борошняну суміш і добре вымешав шоколадну масу, перекладаємо бісквітне тісто в роз’ємну (22 см) форму. Дно форми обов’язково прикривають шматком пекарського пергаменту.
Випікаємо бісквіт для торта Ферреро роше близько 45-50 хвилин при 170 градусах. Дверцята духовки в момент випічки не відкриваємо, так як бісквіт боїться перепаду температур. Шоколадний корж виходить високим і дуже ніжним, тому дістаємо його з форми лише тоді, коли він повністю охолоне.
Темний шоколад розтоплюємо, додаємо в шоколадну пасту і перемішуємо.
М’яке вершкове масло доводимо міксером до пишноти, а потім підмішуємо до нього невеликими порціями шоколадну масу. Отримуємо гладкий маслянистий крем, який до складання торта залишаємо на столі, в холод не ставимо.
Розчинну каву заварюємо крутим окропом, даємо ароматної рідини охолонути і додаємо коньяк. Це буде просочення для бісквітних коржів. Потім крупно рубаємо ножем вафельні трубочки, але кілька штук залишаємо цілими. Вони потрібні для обсипання торта. Змішуємо половину подрібнених горіхів і отриману вафельну крихту. В ідеалі слід використовувати подрібнений фундук, але можна замінити його і більш доступним арахісом.
Починаємо збирати торт Ферреро роше: відлежаний бісквіт розрізаємо ниткою на три рівних коржа. Перший корж кладемо на рівну поверхню, на якій буде зручно збирати торт, і щедро змочують кавовій просоченням.
Змащуємо нетовстим шаром шоколадного крему.
Потім по кремовому шару розподіляємо половину вафельно-горіхової суміші. Потім беремо другий корж, акуратно змащуємо його по нижній стороні тонким шаром крему і укладаємо промазаної стороною на вафельно-горіхову прошарок. Трохи придавлюємо, щоб відбулося зчеплення всіх прокладених шарів.
І всі повторюємо: просочення, шар крему, хрустка суміш і третій корж, промазанный по низу кремом.
Потім залишився шоколадний крем розрівнюємо по верхньому коржу і боків торта Ферреро роше. Відстрочені вафлі кришимо в більш дрібну крихту, змішати з рештою горіхів і обсипаємо боки. А верх прикрашаємо круглими шоколадними цукерками в горіховій паніровці. В ідеалі, звичайно, слід використовувати для прикраси цукерки «Ферреро Роше», але можна обійтися і звичайними цукерками в горіхової крихти. Ставимо торт Ферреро роше в холодильник для просочення і скріплення форми. А вже потім, коли торт вистоїться, перекладаємо на красиве блюдо.
Домашній торт Ферреро роше, рецепт з фото якого ми запропонували, виходить просто незрівнянним.
Насичений смак шоколаду з легким відтінком коньяку і хрустка прошарок створюють неповторне смакове поєднання. Захоплення гостей буде забезпечений!
Смачного!