500 рецептів
Закуски

Сало в цибулинні в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото

by admin 4 Вересня, 2017 No Comments

цибулиння стане в нагоді в будинку не тільки перед Великоднем, але і для того щоб приготувати сало в лушпинні – смачну і незвичайну з-за свого кольору закуску, пахне прянощами і часником. Засолити сало в цибулинні в домашніх умовах не так вже й складно – продукт спочатку вариться в солоному розчині, а потім натирається тими прянощами, які ви найбільше любите і які найбільш доречні на вашому столі.

Часник також береться за бажанням, але все ж бажано зовсім не виключати його зі складу інгредієнтів. Повністю готове сало в цибулинні заморожується у морозильній камері для зберігання, а перед нарізкою обов’язково витягується з холоду, щоб красиво нарізати на стіл.

Як засолити сало в цибулинні в домашніх умовах – Інгредієнти:

  • сало свіже – 1 кг
  • вода – 1-1,2 л
  • сіль – 150 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • цибульна лушпиння – 10-20 г
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • суміш прянощів для засолювання – за смаком/2-4 ст. л.
  • часник – 1-2 шт.
  • перець – 10 чорних горошин

сало в цибулинні - інгредієнти

Як засолити сало в цибулинні в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото:

Для приготування сала таким способом знадобиться відвар з чистою цибулиння. Лушпиння необхідно ретельно відібрати, віддаючи перевагу золотистої і рівною по структурі, дуже забруднену краще не використовувати, а лушпиння, яка пройшла «відбір» – ретельно промити від піщинок і можливої бруду під проточною водою. Чистий цибульне лушпиння поміщаємо в каструлю, туди ж відправляємо літр чистої води, кілька лаврових листочків і горошини чорного перцю. Каструлю з лушпинням у воді, поставити на вогонь і довести рідину до кипіння.

цибулиння

У гарячому відварі розчинити вказану кількість цукру (1 ст. л.) і сіль.

сіль

Для засолювання візьміть не занадто товсті шматочки свіжого сала, можна з тонкими м’ясними прожилками, а можна і без них. Розрізати сало на прямокутні або квадратні середні шматочки (10 на 6, 6 на 6 або за бажанням).

свіже сало

Опустити шматки сала в гарячий солоний відвар з цибулиння.

варене сало в цибулинні

Варити близько години, а потім залишити на такий же час на вимкненій плиті під кришкою.

сало в цибулинні в домашніх умовах

Поки сало в цибулинні відварюється/настоюється, підготувати часник: подрібнити або натерти часникові часточки для втирання в сало.

часник

Сало вийняти з солоного відвару і обсушити. Тут же натерти кожен шматок з усіх боків часниковою кашкою.

сало з часником

А потім обваляти в приправах і прянощах (мелена паприка, коріандр, червоний перець та ін.).

спеції

Загорнути кожен шматочок вареного сала у фольгу або папір, залишити при нормальній кімнатній температурі на 3,5-4 години.

сало у фользі

Після того як солоне сало просякло усіма сверхаппетитными ароматами – можна перекласти на полицю морозильної камери.

солоне сало у фользі

Солоне сало в цибулинні готово!

як засолити сало в цибулинні

Щоб дотримати естетику і подати сало гарно на стіл вийміть його з морозилки заздалегідь, хоча б за годину до нарізки, інакше відварне заморожене сало може під натиском ножа раскрошиться.

як засолити сало в цибулинні в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Огірки по-корейськи швидкого приготування - Покроковий рецепт з фото

Тайський соус Шрірача - Покроковий рецепт з фото

Маринований товстолобик - Покроковий рецепт з фото

Закуска з лимонів: покроковий рецепт з фото

  • Previous Торт Ферреро Роше – рецепт з фото покроково7 років ago
  • Next Салат з буряком на зиму – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки