цибулиння стане в нагоді в будинку не тільки перед Великоднем, але і для того щоб приготувати сало в лушпинні – смачну і незвичайну з-за свого кольору закуску, пахне прянощами і часником. Засолити сало в цибулинні в домашніх умовах не так вже й складно – продукт спочатку вариться в солоному розчині, а потім натирається тими прянощами, які ви найбільше любите і які найбільш доречні на вашому столі.
Часник також береться за бажанням, але все ж бажано зовсім не виключати його зі складу інгредієнтів. Повністю готове сало в цибулинні заморожується у морозильній камері для зберігання, а перед нарізкою обов’язково витягується з холоду, щоб красиво нарізати на стіл.
Як засолити сало в цибулинні в домашніх умовах – Інгредієнти:
- сало свіже – 1 кг
- вода – 1-1,2 л
- сіль – 150 г
- цукор – 1 ст. л.
- цибульна лушпиння – 10-20 г
- лавровий лист – 2-3 шт.
- суміш прянощів для засолювання – за смаком/2-4 ст. л.
- часник – 1-2 шт.
- перець – 10 чорних горошин
Як засолити сало в цибулинні в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото:
Для приготування сала таким способом знадобиться відвар з чистою цибулиння. Лушпиння необхідно ретельно відібрати, віддаючи перевагу золотистої і рівною по структурі, дуже забруднену краще не використовувати, а лушпиння, яка пройшла «відбір» – ретельно промити від піщинок і можливої бруду під проточною водою. Чистий цибульне лушпиння поміщаємо в каструлю, туди ж відправляємо літр чистої води, кілька лаврових листочків і горошини чорного перцю. Каструлю з лушпинням у воді, поставити на вогонь і довести рідину до кипіння.
У гарячому відварі розчинити вказану кількість цукру (1 ст. л.) і сіль.
Для засолювання візьміть не занадто товсті шматочки свіжого сала, можна з тонкими м’ясними прожилками, а можна і без них. Розрізати сало на прямокутні або квадратні середні шматочки (10 на 6, 6 на 6 або за бажанням).
Опустити шматки сала в гарячий солоний відвар з цибулиння.
Варити близько години, а потім залишити на такий же час на вимкненій плиті під кришкою.
Поки сало в цибулинні відварюється/настоюється, підготувати часник: подрібнити або натерти часникові часточки для втирання в сало.
Сало вийняти з солоного відвару і обсушити. Тут же натерти кожен шматок з усіх боків часниковою кашкою.
А потім обваляти в приправах і прянощах (мелена паприка, коріандр, червоний перець та ін.).
Загорнути кожен шматочок вареного сала у фольгу або папір, залишити при нормальній кімнатній температурі на 3,5-4 години.
Після того як солоне сало просякло усіма сверхаппетитными ароматами – можна перекласти на полицю морозильної камери.
Солоне сало в цибулинні готово!
Щоб дотримати естетику і подати сало гарно на стіл вийміть його з морозилки заздалегідь, хоча б за годину до нарізки, інакше відварне заморожене сало може під натиском ножа раскрошиться.
Смачного!