Не завжди у сучасній господині є можливість провести на кухні біля плити достатній час, щоб приготувати для сім’ї домашні котлети, голубці або інші улюблені страви, які вимагають досить тривалих тимчасових витрат. Тоді на допомогу приходять прості, швидкі і смачні рецепти. Сьогодні у нас в меню тріска смажена на сковороді, рецепт з фото якої стане в нагоді всім початківців кулінарів. Всі знають, як корисна риба для організму людини, але все одно не часто включають її в свій раціон. Давайте поєднаємо приємне з корисним і приготуємо для сім’ї дуже швидкий і корисний обід.
Інгредієнти для приготування тріски смаженої на сковороді:
- тріска свіжоморожена – 2 шт./700 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 100 г
- спеції для риби, суміш перців, сіль – за смаком
- рослинне масло – для смаження
Тріска смажена на сковороді – рецепт з фото:
Починаємо приготування страви з оброблення риби. До цього моменту вона повинна бути повністю розморожена. Краще всього залишити тріску на ніч в холодильнику, щоб вона встигла розморозитися до ранку. Ні в якому разі не розморожуйте рибу за допомогою гарячої води, в крайньому випадку, якщо ви поспішаєте, можна покласти рибу для розморожування в холодну воду.
Отже, тушки тріски промиваємо, обсушуємо, видаляємо все непотрібне: голову (якщо є), хвіст, плавники. Якщо риба не патрана, то розрізаємо черевце і ретельно видаляємо всі нутрощі. Обов’язково позбавтеся від всіх чорних плівок, вони можуть надавати гіркоту готовому блюду. Підготовлену тріску нарізаємо порційними шматочками. Складаємо всю рибу в глибоку тарілку і рівномірно посипаємо сіллю, меленим перцем (краще використовувати суміш перців крупного помелу) і іншими спеціями для риби. За бажанням, рибку можна збризнути свіжовичавленим соком лимона. Залишаємо тріску маринуватися в спеціях мінімум на 15-20 хвилин.
Далі приступаємо до процесу смаження тріски на сковороді. Розбиваємо яйця в миску, перемішуємо виделкою до однорідності. Опускаємо рибу по одному шматочку спочатку в яйце…
… потім відразу ж обвалюємо в борошні з усіх сторін.
До цього часу сковорода з рослинною олією повинна розігріватися на вогні. Викладаємо шматочки риби тільки на вже гарячу сковорідку.
Смажимо тріску на сковороді при помірному вогні, накривши кришкою. Коли з одного боку утворюється золотава скоринка, рибу лопаткою акуратно перевертаємо і обсмажуємо із зворотного боку.
Тріска смажена на сковороді смачно як в гарячому вигляді з запалі з жару, так і в холодному.
Кращим гарніром для рибки буде відварений рис або картоплю у всіх його проявах.
Смачного!