Фалафель – досить популярне блюдо серед вегетаріанців і адептів здорового харчування, воно широко поширене в таких країнах, як Єгипет, Ізраїль, Туреччина. Якщо ви ніколи не пробували фалафель, при цьому цікаві і любите кулінарні експерименти, значить, прийшов час приготувати ці легендарні кульки. Рецепт досить простий, інгредієнти без праці знайдуться на найближчому продуктовому ринку, а результат приємно здивує всіх домочадців. Головний секрет успіху – спеції та трави, які надають закуски справжній східний аромат і смак.
Інгредієнти для приготування фалафель з нуту (17-20 шт.):
- нут – 250 г
- зіра – 3 ч. л.
- коріандр мелений – 1 ч. л.
- пластівці чилі – 1/3 ч. ложки
- часник – 4 зубчики
- кріп – невеликий пучок
- кінза – невеликий пучок
- сік лимона – 10 мл
- сіль – за смаком
- рослинна олія – для фритюру
Рецепт приготування фалафель з нуту:
Пересипати нут в глибоку миску, залити питною водою і залишити на ніч при кімнатній температурі. Вранці наступного дня нут промити, дати воді стекти.
Перекласти половину нуту в чашу блендера, подрібнити до дрібної фракції, використовуючи пульсуючий режим. Повторити все те ж саме з рештою горохом.
Зелень промити, подрібнити за допомогою ножа з гострим лезом. Часник звільнити від лушпиння, нарізати тонкими пластинками.
Помістити в ємність блендера кріп, кінзу, часник, зіру, коріандр, чілі, влити лимонний сік, подрібнити в однорідну масу.
В глибокій мисці з’єднати нут і суміш із зелені і спецій, посолити за своїм розсудом.
З отриманої заготовки скачати щільні кульки розміром з невелику сливу.
В маленьку каструльку влити рослинне масло, шар якого має бути не менше 3 см, поставити на вогонь. Як тільки фритюр досить розігріється (це легко перевірити за допомогою краплі води, яка почне шипіти), занурювати в масло по кілька штук. Обсмажувати фалафель до рум’яної скоринки з усіх боків.
Готові кульки викласти шумівкою на паперові рушники, які вберуть в себе зайвий жир.
Закуска готова!
Подавати фалафель з нуту можна з різними соусами і свіжими овочами.
Смачного!