500 рецептів
Випічка

Хрустке вівсяне печиво – Покроковий рецепт з фото

by admin 22 Червня, 2017 No Comments

Всі ми любимо вівсяне печиво ще з дитинства… Сьогодні ми пропонуємо незвичайний рецепт його приготування, за яким печенюшки виходять хрусткими і мають плоску форму. Таке печиво готується дуже швидко і просто, але є кілька нюансів, які потрібно обов’язково врахувати. По-перше, для рецепта потрібно використовувати геркулес, а не пластівці швидкого приготування. По-друге, при випіканні обов’язково використовувати пергаментний папір, т. к. вироби з великим вмістом цукру можуть прилипати. Краще всього використовувати промаслений папір перевіреного виробника. Якщо ви не впевнені в якості свого пергаменту, можете змастити його олією або присипати борошном.

Інгредієнти для приготування хрусткого вівсяного печива:

  • вівсяні пластівці (геркулес) – 100 г
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 120 г
  • борошно пшеничне – 25 г
  • жовток яєчний – 1 шт.
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.

хрустке вівсяне печиво - інгредієнти

Рецепт приготування хрусткого вівсяного печива:

Спочатку пересипаємо вівсяні пластівці в чашу кухонного комбайна.

геркулес

Перемелюємо їх. Не зовсім в «борошно», але досить дрібно.

мелені вівсяні пластівці

Додаємо в чашу всі інші інгредієнти: борошно, яєчний жовток, розпушувач, цукор і розм’якшене вершкове масло.

жовток і масло

Знову включаємо комбайн. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не почне злипатися в грудку.

вівсяне тісто

З отриманого тесту необхідно скачати маленькі кульки. Щоб печиво вийшло однакового розміру, найзручніше скористатися чайною ложкою та кухонними вагами. Отже, ложечкою набираємо тісто, зважуємо і скачуємо долонями невеликий кулька. На одну кульку використовуємо 10-12 грам тіста. У нашому випадку вийшло 32 кульки.

кульки з тіста

Вистилаємо деко пергаментним папером і викладаємо кульки на великій відстані один від одного (в нашому випадку вийшло 3 таких дека, як на фото).

вівсяне печиво

Ставимо вівсяне печиво в розігріту духовку (200 градусів) на 10-12 хвилин. Зверніть увагу, що кульки не потрібно «притискати», печиво в духовці само стане тонким.

тонке вівсяне печиво

Готову випічку потрібно обов’язково остудити (спочатку печенюшки м’які, коли остигають – стають хрусткими).

хрустке вівсяне печиво

Смачного!

Інші рецепти:

Чуррос (іспанські заварні палички) - Покроковий рецепт з фото

Листкові булочки з дріжджового тіста - Покроковий рецепт з фото

Печиво «Дамські пальчики» - Покроковий рецепт з фото

Цибульний пиріг з ковбасою - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Варення з чорниці – рецепт на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Млинці з м’ясом, запечені в духовці – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки