Пропонуємо простий, оригінальний і бюджетний спосіб заготовити полуницю. Солодкий десерт готується з стиглої, але щільної полуниці, яка відмінно тримає свою форму, без зовнішніх дефектів і пошкоджень. Це головне правило для приготування цукатів з полуниці в домашніх умовах. Ці цукати стануть відмінною альтернативою купівельними солодощів. Особливо вони будуть мати успіх у сім’ях, в яких є маленькі дітки. На відміну від цукерок, ця солодкість складається з двох інгредієнтів, володіє масою корисних речовин і не завдасть шкоди дитячому здоров’ю (в розумних межах).
Цукати з полуниці можна готувати в духовці або в електросушарці. У будь-якому випадку ягоди виходять щільними і смачними. Час приготування залежить від розміру ягід. Якщо ви хочете отримати цукати швидко, підготуйте дрібну полуницю.
Інгредієнти для приготування полуничних цукат:
- полуниця свіжа – 500 г
- цукор – 500 г
- вода – 50 мл
Рецепт приготування цукат з полуниці в домашніх умовах:
Готуємо сироп: висипаємо в каструлю з товстим дном рекомендовану кількість цукру.
Наливаємо рекомендоване в рецепті кількість води.
Варимо сироп кілька хвилин. Він повинен вийти насиченим і густим.
Викладаємо підготовлену суху полуницю в сироп, залишаємо на 2-3 години.
Витягаємо ягоди з сиропу, доводимо його до кипіння. Занурюємо полуницю в каструлю, повторюємо процес 7-8 разів. Після цього ягоди зменшаться в розмірі.
Проціджуємо масу через сито.
Викладаємо полуницю на деко, застелений пекарської папером, відправляємо в духовку (140 градусів).
Чекаємо 2-4 години (в залежності від розміру полуниці).
Покриваємо полуничні цукати цукровою пудрою.
Цукати з полуниці в домашніх умовах готові!
Смачного!