Осінь вже прийшла, а це означає, що настала пора нового врожаю. Сезон полуниці, персиків і чорниці вже давно позаду, але прийшов час золотий гарбуза, винограду, яблук і сливи. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом штруделя з яблуками з тіста філо. Тісто філо пропонуємо взяти вже готове, так штрудель можна буде приготувати за дуже короткий час!
Інгредієнти для приготування штруделя з яблуками з тіста філо:
- тісто філо – 6 шт.
- масло – 100 г
- яблука – 3-4 шт.
- волоські горіхи – 50 г
- родзинки – 30 г
- цукор – 2 ст. л. (або за смаком) + 2 ч. л. для посипання (за бажанням)
- печиво (сухе, без яскравого смаку) – 40 г
- лимонна цедра – 1 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
Яблучний штрудель з тісто філо з покроковим фото:
Так як тісто для приготування штруделя вже готове, займемося начинкою. Кілька великих яблука очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки і у кожного вирізаємо серцевину.
Самі ж половинки ріжемо пластинками завтовшки 2-3 мм
Сухе печиво подрібнюємо комбайном або качалкою в крихту. За бажанням, печиво можна замінити хлібної крихтою або просто додати 1 ст. л. крохмалю.
Горіхи також подрібнюємо на комбайні, «борошно» перетворювати їх не потрібно.
В мисці з’єднуємо інгредієнти для начинки штруделя, а саме: нарізані яблука, крихти з печива, горіхи, родзинки, а також цукор і корицю. Кількість цукру і кориці беремо в залежності від свого смаку. Перемішуємо.
Додаємо лимонну цедру і, якщо яблука недостатньо кислі, додаємо сік половини лимона.
Начинка готова і тепер можна зайнятися тестом філо. Вершкове масло розтоплюємо і даємо йому охолонути. Далі на робочу поверхню викладаємо спершу один лист філо і щедро змащуємо його розтопленим маслом.
Таким чином, як показано на фото, викладаємо ще 4 листи тесту філо (1 лист повинен залишитися), кожен з яких також промазуємо вершковим маслом. Кожен наступний лист тіста злегка зрушуємо в одну сторону сантиметра на 2-3, таким чином площа тіста вийде трохи більше.
Яблучну начинку викладаємо гіркою на одну сторону тіста.
Підверніть краю всередину і звертаємо щільний рулет з яблуками. Зверху рулет злегка змащуємо маслом.
Останній лист філо складаємо складочками і загортаємо в нього наш яблучний штрудель.
Перед випічкою штрудель знову змащуємо невеликою кількістю масла і зовсім трохи присипаємо його цукром.
Переносимо штрудель на деко з папером.
Випікаємо до золотистого кольору при 180 С.
Штрудель з тіста філо з яблуками готовий! Подаємо його в теплому або в охолодженому вигляді.
При подачі такої яблучний штрудель можна доповнити ванільним морозивом, карамельним або шоколадним соусом.
Смачного!