Торт зі смородиною і журавлиною – відмінний солодкий десерт, який приготувати зовсім не складно. Загалом, ви витратите не більше 1,5 години, щоб порадувати сім’ю і гостей цікавим рецептом і смачною випічкою. Торт, прикрашений журавлиною і м’ятою у вигляді квітів, підійде як для сімейної трапези, так і для святкового меню. Наприклад, актуальною така випічка буде на 8 березня, так морожені ягоди в продажу є цілий рік. А вже влітку цей торт потрібно приготувати обов’язково зі свіжими ягодами. І обов’язково поекспериментувати, прикрашаючи різними ягодами.
Складові:
бісквіт:
- кефір (2,5%) – 170 мл
- пшеничне борошно – 9 ст. ложок
- яйця курячі – 3 шт.
- розпушувач (або сода) – 1 ч. ложка
- цукровий пісок – 250 г
- масло вершкове – 50 г
- смородина чорна – 70 г
- журавлина – 70 г
Сметанний крем і начинка:
- вишня – 150 г
- сметана (20%) – 400 мл
- цукрова пудра – 150 г
- какао – 3 ст. ложки
- ванільний цукор – 2 пакетики
- волоські горіхи – 10 шт.
прикраса:
- свіжа м’ята – 6-8 листочків
- чорна смородина – 10 шт.
- журавлина – 15 шт.
- волоські горіхи – 15 шт.
Рецепт приготування
- Холодні яйця вбийте в миску.
- Додайте цукор і починайте збивати міксером на маленькій швидкості. Потім додайте по ложці цукор і збивайте.
- Залийте кефір будь-якої жирності в миску зі збитими яйцями.
- Борошно просійте в миску і додайте соду або розпушувач.
- Чорну смородину помийте або розморозити, викладіть в миску з тестом.
- Вершкове масло розітріть з цукром і перекладіть в миску з тестом. Зігнати тісто, щоб масло не взялося великими грудочками.
- Викладіть в тісто чисту журавлину. Перешкодьте тісто в останній раз.
- Форму змастіть і перелийте в неї тісто для торта. Поставте форму з бісквітом в розігріту до 175 градусів духовку і випікайте до готовності, приблизно 45-50 хвилин. Вогонь можна зробити трохи менше, тоді і час приготування збільшиться.
- Для начинки помийте вишню, приберіть кісточки і наріжте дрібно.
- У чашу перекладіть сметану і цукрову пудру.
- Додайте какао і збийте крем міксером на маленькій швидкості. Додайте ванільний цукор.
- Крем готовий. Приберіть його в холодильник, щоб він став ще густішим.
- Коли бісквіт буде готовий, зніміть бортики форми, остудіть його і розріжте на три частини.
- Перший шар викладіть назад в форму, полийте сметанним кремом і посипте подрібненими волоськими горіхами.
- Викладіть наступний корж, теж полийте кремом і укладіть нарізану вишню.
- Викладайте останній корж, добре полийте сметанним кремом і засипте волоськими горіхами. Зніміть бортики форми і змастити кремом краю. Поставте торт в холодне місце на 1-2 години, а краще довше його наполягати.
- Перед подачею до столу торт з чорною смородиною і журавлиною можна прикрасити. Наприклад, зробіть «квіточки» з журавлини і свіжої м’яти, а по краю торта викладіть чорну смородину. Це робиться легко, але торт буде виглядати по-весняному.