Іноді хочеться забути про складні стравах і приготувати щось просте, але смачне і поживне. Серед таких рецептів можна назвати салат з баклажанами і яйцями, готувати яка не клопітно, а є – одне задоволення.
Поки сезон овочів не закінчився, встигніть обов’язково приготувати смачний і поживний салат, де смакове соло виконує баклажан, а підспівують йому яйця, маринована цибуля, часник і майонез. Салат з баклажанами і яйцями – це швидко і смачно, соковито і ситно, недорого і просто. Спробуйте, і ви закохаєтесь в нього з першої ложки! Подавати такий салат можна з картопляним пюре, пастою карбонара або відвареним рисом. А можете, є і без гарніру, просто з чорним хлібом.
Складові:
- баклажан – 2 шт. (Близько 400 г)
- яйця курячі – 3 шт.
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт. (Близько 60 г)
- часник – 2 зубчики
- чорний перець – за смаком
- сіль за смаком
- майонез – 2 ст. л.
для маринаду:
- оцет яблучний – 2 ст. л.
- цукор – пісок – 1 ч. л.
- тепла вода – 50 мл
- рослинне масло (для смаження) – 3 ст. л.
приготування:
- Баклажани помити, видалити чашолистки, нарізати довгими брусочками, скласти в чашку, посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин.
Необхідно солити баклажани перед смаженням, щоб з них вийшла зайва волога, тоді вони при обсмажуванні вбирають менше рослинного масла.
- Цибулю почистити, помити холодною водою, обсушити і нарізати тонкими півкільцями.
- Порізану півкільцями цибулю скласти в невелику чашку, залити окропом, залишити на пару хвилин, потім воду злити.
- У чашку з цибулею влити оцет, необхідне для маринаду кількість води, додати цукор – пісок, перемішати, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Яйця скласти в сотейник, налити води, поставити на газ і варити від моменту закипання води на середньому вогні 10 хвилин. ось докладна інструкція по варінні яєць.
- Зварені яйця охолодити в холодній воді, потім очистити і порізати невеликими шматочками.
- Баклажани віджати і обсмажити на розігрітому на сковороді олії до готовності. Обсмажені баклажани остудити.
- Часник почистити, помити.
- У чашку скласти посмажені брусочки баклажанів, порізані невеликими шматочками яйця, віджатий замаринований ріпчасту цибулю, натерти часник, посолити, поперчити за смаком, заправити майонезом і добре розмішати. Залишити на 30 хвилин.
- Викласти салат в салатник і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Майонез можна замінити сметаною.
- У салат можна додати спеції за власним бажанням.