Рецепт приготування курки в білому вині в мультиварці – простий і разом з тим вишуканий. З усіх способів гасіння курки, цей – найвдаліший.
Куряче м’ясо – загальнодоступний і всіма улюблений продукт. Воно має досить нейтральний смак, що дає можливість численних експериментів на кухні. Додаючи різноманітні компоненти, можна отримати нові смакові поєднання, а в основі буде звичне куряче м’ясо. Багато хто знає, як гасити курку в пиві, однак мало хто пробував робити це з додаванням білого вина. Результат перевершить всі очікування. Крім того, що саме куряче м’ясо буде неймовірно ніжним і ароматним, вийде ще досить багато смачної густий підливи, яку можна подавати разом з куркою. Як приправи до цієї страви якнайкраще підійде суміш сухих італійських трав, ці спеції відмінно доповнять смак білого вина і додадуть неймовірний аромат.
Краще готувати курку в білому вині в мультиварці, так блюдо вийде більш ніжним і ароматним. Якщо такий диво-каструльки немає, можна цілком обійтися і звичайною сковорідкою з товстим дном.
Складові:
- курячі стегна – 1,5 кг
- суміш сухих італійських трав – 1 ст.л.
- сухе біле вино – 300 мл
- ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
- сіль за смаком
- олія соняшникова – 3 ст.л.
приготування
- Ріпчасту цибулю очистити, нарізати півкільцями і пасерувати на олії, на режимі “Жарка” до легкого карамельного кольору.
- Курячі стегна краще брати охолоджені. Їх необхідно вимити і натерти сумішшю солі і трав. Бажано залишити промаринуватися на кілька годин, а краще на ніч. Замість суміші італійських трав можна використовувати будь-які спеції на свій смак. Лук перекласти на тарілку, а в чашу мультиварки помістити курячі стегна. Викладати не дуже щільно, щоб вони не почали гаситися. Смажити на кожній стороні по 3-4 хвилини. Повинна з’явитися легка рум’яна кірочка. Якщо стегон багато, смажити в кілька прийомів.
- Потім повернути всю курку назад, при необхідності скласти в кілька шарів, перекладаючи кожен смаженою цибулею.
- Влити біле вино і перевести мультиварку на режим “Гасіння”. Кришку закрити і гасити 20 хвилин. Періодично перевертати шматочки курки і міняти їх місцями.
- Потім продовжити приготування при відкритій кришці ще 10-15 хвилин. Це необхідно для того, щоб винний соус трохи загус.
- Подавати тушковану курку в білому вині в гарячому вигляді. Можна запропонувати як самостійну страву, доповнивши овочами. Як гарнір відмінно підійде картопляне пюре, відварений рис. Гарнір обов’язково потрібно полити смачним ароматним винним соусом, в якому готувалася курка.
Господині на замітку:
- Якщо немає білого вина, для гасіння курки в мультиварці можна використовувати світле пиво, додавши в нього 2-3 столові ложки яблучного (НЕ виноградного!) Оцту. Вийде трохи інший смак, але також непоганий результат.