Тушковані шматочки пеленгаса з цибулею і морквою – чудовий спосіб урізноманітнити щоденне меню недорогим і апетитним стравою.
Рибні страви завжди користувалися популярністю. Адже вони не тільки смачні, але і корисні, якщо, звичайно, приготувати правильно. Пропоную вам чергове найпростіше блюдо – пеленгас з овочами. Ніяких дорогих продуктів і спецій. Тільки риба тушкована з морквою і цибулею, сіль і перець. Ось це натурально і дуже смачно. Спробуйте і ви приготувати за цим рецептом.
Пеленгас є доступною за ціною рибою. Він часто трапляється на очі на рибних ринках, особливо в сезон. А сезоном пеленгаса вважається весна, кінець літа і осінь. Щоб подбати про рибне меню на зиму, можна заморозити його про запас. І отримувати задоволення від корисних і смачних страв протягом року.
Якщо немає пеленгаса, то підійде і будь-яка інша риба, наприклад, минтай, хек або скумбрія.
Складові:
- риба пеленгас -1 кг
- морква – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- лавровий лист – 1-2 шт.
- запашний перець горошок – 2 шт.
- сіль, перець чорний – за смаком
- рослинне масло – 1-2 ст.л.
Спосіб приготування
На дно каструлі викладаємо половину подрібнених кружальцями цибулі і моркви.
Розрізану на шматки рибу викладаємо поверх овочів. Солимо і перчимо до смаку.
Зверху рівномірно розподіляємо інші овочі. Кидаємо запашний перець і лавровий лист.
Заливаємо водою, щоб злегка покривалося вміст каструлі.
Додаємо рослинне масло. Я використовую рафінована без запаху. Воно ідеально підходить для будь-якої страви. Ставимо на вогонь. Коли закипить рідина, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо 40 хвилин.
Ось і готовий смачний і корисний тушкований пеленгас. М’ясо риби виходить дуже ніжне і соковите. Морква з луком надають страві приємний солодкий відтінок. Така їжа припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Включати це рибне блюдо можна і в дієтичне меню, так як його калорійність дуже низька – близько 120 ккал.
- Подавайте таку рибу з овочевим гарніром. Смачного!
Господині на замітку:
- Пеленгас – це досить велика риба, яка відноситься до різновиду кефалевих. Вона мешкає в морях і водоймищах. Живе в будь-яких погодних умовах. Тушка може мати довжину більше метра, а вага близько десяти кілограмів і навіть більше.
- Особливістю цієї риби є невелика кількість кісток. Тому даний морепродукт часто включають в дитячий раціон.
- Пеленгас – це джерело легкозасвоюваного білка, а також ненасичених жирних кислот. М’ясо цієї риби є низькокалорійним і доречним в дієтичному харчуванні.
- Смачно цю рибу можна приготувати також в горщиках або в мультиварці. До речі, ось рецепт http://na-vilke.ru/pelengas-v-duxovke-v-rukave.html запеченого пеленгаса в духовці в рукаві. Спробуйте так приготувати наступного разу.