Назва салату «Парижель» співзвучно з красивим французьким містом не випадково: салат виглядає привабливо, відрізняється вишуканістю і неординарністю, як вулиці Парижа. Давайте ж швидше готувати і ласувати!
Бувають настільки гарні салати, що замислюєшся, а смачні вони. Салат «Парижель» поєднує в собі і чудовий смак, і відмінний зовнішній вигляд. Серед чоловіків мало знайдеться цінителів такого салату, а ось ніжна жіноча половина повинна звернути на нього увагу. У його склад входить всіма улюблений виноград, а салат з його додаванням стає не тільки ошатним, але і смачним.
Червонокачанна капуста знайшла собі хороших друзів в особі винограду і яблук, в результаті їх соковите тріо дає позитивний результат. На перший погляд може здатися, що салат настільки легкий, що почуття голоду вас швидко наздожене після трапези. Але не тут-то було. Капуста не дасть вам зголодніти в найближчі пару годин точно, а виноград багатий повноцінної глюкозою, яка живить мозок. Так що перед трудовим днем такий салатик буде абсолютно до речі.
Складові:
- червонокачанна капуста – 400 г
- яблука – 200 г
- виноград – 200 г
- лимонний сік – 30 мл
- шепотка солі
- щіпка цукрового піску.
Спосіб приготування
Червонокачанну капусту шаткую тоненько, щоб салат виглядав витончено. Верхні листки з капусти обриваю, так як вони можуть бути забруднені. Зазвичай адже капусту не миють, а просто видаляють верхні листочки. Відразу під ними капуста має зовсім інший, свіжий вигляд.
Тепер нашатковану капусту присипають сіллю разом з цукровим піском. Трохи приминаю чисто вимитими руками. Капуста відразу стане м’якше, соковитіше, що і потрібно для салату.
У капусту додаю вимиті, дрібно нарізані яблучка. Форма невеликих квадратиків підійде. Не дуже люблю терти яблуко на терці. Воно розповзається, швидко темніє і перетворюється в некрасиву кашу. Апетит я не хочу псувати ні собі, ні іншим. Шкірку з яблук не зрізаю.
Поливаю відразу яблука, а разом з ними і весь салат лимонним соком. Лимонний сік буде і заправкою для салату, і захистом яблук від потемніння. Це дуже зручно.
Виноград промиваю, трохи протираю серветкою, щоб краплі води не потрапили в салат. Розрізаю виноградинки на половинки і маю їх поверх салату на верхівці. Для зручності виноград беру без кісточок. Якщо ви купили ягоди з кісточками і у вас є в запасі час, то витягніть вага кісточки, щоб не пошкодити зубки.
- Трохи салат розмішую, і він готовий!
- Салат «Парижель» можна подавати до столу в будь-який час доби, він підійде як для ранкової, так і для обідньої або вечірньої трапези. Обмежень в цьому плані немає, і навіть в пост блюдо буде доречно. Для такого салату характерний солодкуватий присмак, але в той же час в ньому ж є червонокачанна капуста, яка сама по собі має терпкий смак, тому баланс всіх відчуттів і смаків дотримується. Я так вважаю, а Ви?