Сезон полювання в розпалі, тому наш сайт вирішив поділитися з вами дуже смачним і ароматним рецептом приготування зайчатини. Заєць – це найпоширеніша дичину на нашому столі. Готується він досить просто, але весь процес піде чимало часу. Спершу дуже важливо заячину вимочити у воді (також можна додати трохи оцту), а після цього замаринувати у спеціях. Щоб процес гасіння не зайняв у вас багато часу, пропонуємо скористатися мультиварка-скороваркой. Завдяки їй тушкований заєць вийде дуже ніжним і ароматним.
Інгредієнти для приготування зайця в мультиварці:
- зайчатина – 1,5 кг
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- пастернак – 1 шт (за бажанням)
- суміш спецій до м’яса (або дичини) – 1 ст. л.
- сушений часник (пластинки або пластівці) – 1 ч. л.
- перець чилі – 1 шт. (або за смаком
- вино червоне сухе – 300 мл
- чебрець – 3-4 гілочки
- оливкова олія – 1-2 ст. л
- сіль, перець, лавровий лист
- вода (або бульйон) – 1 склянка
Примітка: в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт.
Рецепт приготування зайця у вині:
Спочатку розберіть зайця на порційні шматки. Кожен шматочок ретельно промийте під проточною водою. Складіть шматки в глибокій ємності і залийте чистою водою. Вимочуйте зайця протягом 12 годин. За цей час кілька разів змініть воду.
Через потрібний час шматочки м’яса знову промийте і викладіть на паперові рушники, щоб пішла волога.
В окремій ємності змішайте суміш спецій для м’яса, сіль (за умови, що в суміші немає солі), подрібнений перець чилі (за бажанням), сушений часник, поламані лаврове листя і листочки свіжого чебрецю.
Отриманою сумішшю з усіх боків присипте м’ясо. Перекладіть заячину в миску, накрийте кришкою або затягніть плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години або на всю ніч. М’ясо повинно добре просочитися ароматом спецій.
Коли заєць промаринується, підготуйте овочі. Цибулю, моркву і пастернак очистити і ретельно промийте.
Наріжте цибулю півкільцями, а моркву і пастернак – довгими брусочками.
В чашу мультиварки влийте пару ложок оливкової олії і всипте підготовлені овочі.
На режимі «Випічка» або «Смаження» обсмажте овочі протягом декількох хвилин.
Поверх овочів викладіть мариновані шматочки зайчатини. Зверху додайте пару гілочок чебрецю (гілочки без листя також можете додати).
Влийте вино і воду. Тушкуйте зайця у вині на режимі «Гасіння», час – 45 хвилин, тиск – 5.
В залежності від потужності мультиварки і від віку тварини, час гасіння може відрізнятися.
Заєць тушкований в мультиварці відмінно поєднується з будь-яким гарніром.
Наприклад, прекрасно підходить кус-кус, картопляне пюре і рис.
Смачного!