В літній сезон багаті врожаї овочів радують своєю різноманітністю дачників і їх домочадців. Кабачок, напевно, одне із самих невибагливих городніх рослин. А який рясний урожай можна зібрати за сезон, знає, напевно, кожен власник дачної ділянки! Сьогодні ми пропонуємо вам простий рецепт кабачкової ікри на зиму в мультиварці. У нашому випадку вірною помічницею була мультиварка Редмонд.
Інгредієнти для приготування кабачкової ікри на зиму в мультиварці редмонд:
- кабачок – 1 кг
- морква – 300 г
- цибуля ріпчаста – 150 г
- часник – 4 зубчики
- сіль – 16 г
- цукор – 12 г
- масло рослинне – 40 мл
- оцет (у нас 9%) – 5 мл
Кабачкова ікра в мультиварці на зиму – простий рецепт:
Підготуємо всі необхідні для рецепта овочі. Кабачок помиємо, очистимо від верхнього шару і насіння. Моркву, цибулю і часник помиємо і почистимо. Ріпчасту цибулю поріжемо півкільцями.
На великому полотні терки морква натремо.
Подрібнені овочі викладемо в мультикастрюлю. Туди ж заллємо масло і видавив через спеціальний прес часникові зубчики. Перемішаємо.
Мультиварку запрограммируем на виконання режиму «смаження». На панелі наберемо час 18 хвилин. Натиснемо кнопку «старт».
Кабачок поріжемо кубиками.
Дочекаємося закінчення поточної програми, після чого викладемо до обсмаженою овочам кабачкову нарізку.
Встановимо на панелі мультиварки Редмонд нову програму «гасіння» і налаштуємо час на 45 хвилин. Запустимо процес.
Після фінального сигналу, викладемо потушенную овочеву суміш у ємність блендера.
Запустимо пристрій. Через 60 секунд наші тушковані овочі перетворилися в однорідну масу.
Перекладемо вміст блендера знову в чашу мультиварки. Додамо сіль, цукор і оцет. Перемішаємо.
Знову запустимо програму «гасіння». Нам буде потрібно 20 хвилин.
Після закінчення режиму, вже готову гарячу ікру розкладемо по стерилізованим баночках і закриємо підготовленими кришками. Смачна кабачкова ікра в мультиварці на зиму готова! Як бачите, рецепт дійсно дуже простий.
Смачного!