Суп Амок – один з найпопулярніших в Камбоджі. Його варіації різноманітні! Починаючи від солодкого майже дієтичного супу для дітей, закінчуючи гострим і пряним супом з морепродуктами, який особливо цінують дорослі. Сьогодні я хочу поділитися дієтичним варіантом, який наша няня готує для дітей практично кожен день.
Кухня Камбоджі.
Спосіб приготування: варіння.
Для рецепта нам знадобиться:
- куряча грудка – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- всіляка запашна зелень (у мене лемонграсс і зелений базилік)
- кокосове молоко – 200 г
- сіль, перець, цукор за смаком.
приготування
- Курку і моркву порізати великими шматками.
- Покласти в каструлю з холодною водою і поставити на вогонь. Мої діти не люблять цибулю в супі, тому в цей раз вирішили обійтися без нього. а так, по-хорошому, поріжте цибулю півкільцями і також додайте в каструлю.
- Ті, хто цінують азіатську кухню за свіжий смак і аромат лимонної трави, в цей суп також можуть додати стебла лемонграсу на початковому етапі.
- Коли вода закипить, додати пряні трави. У моєму випадку це базилік. Готувати суп до готовності курки і моркви.
- Потім збити яйце і влити в киплячий бульйон.
- Додати сік зеленого або молоко стиглого кокоса. Молоко додасть яскравий, незвичайний і найголовніше солодкий смак цього супу.
- Довести до кипіння, вимкнути вогонь. Закрити каструлю кришкою і наполягати суп протягом десяти хвилин.
- Після цього розлити по тарілках і подавати з відвареним рисом. Чому з рисом? Та тому, що кхмери (жителі Королівства Камбоджа) не визнають супи, як окрему страву. Вони використовують їх, як доповнення до відварного рису або рисової локшини. Рис по камбоджійської вариться без солі, спецій і приправ, а вже потім доповнюється супами, соусами або м’ясними гуляш.