Приготуємо смачні і красиві булочки-сердечка з дріжджового тіста, прикрасимо білим шоколадом з льодяниками.
Глибокий вдих і повільний видих … Чи відчуваєте аромат чарівництва, ніжності, домашнього тепла ?! Це з кухні доноситься запаморочливий запах свіжої випічки, красивих і апетитних булочок Афродіти в формі сердечок, наповнених любов’ю людини, який їх приготував для вас. Скуштувавши вранці такий повітряної здоби, запиваючи ароматним чаєм або склянкою молока, віддячивши того, хто подарував вам такий щасливий мить, посміхнетеся новому дню з вірою в те, що він буде чудовим і вдалим, і кинулися до нього назустріч. Душевний сніданок – найкращий початок дня!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 220 г
- дріжджі сухі активні – ½ чайної ложки
- молоко – 100 мілілітрів
- цукор – пісок – 2 столові ложки
- сіль – ½ чайної ложки
- ванільний цукор – ½ пакетика (близько 5 г)
- вершкове масло – 30 г
для змащення:
- жовток – 1 штука
- молоко – 1 столова ложка
для прикрас:
- білий шоколад – 40 г
для посипання:
- льодяники червоного кольору – 50 г (близько 8 штук)
приготування:
- У невеликій сотейник налити необхідну кількість молока, підігріти його на повільному вогні до теплого стану.
- У тепле молоко додати сухі активні дріжджі і цукор-пісок, добре перемішати, накрити чистим кухонним рушником і залишити на 30 хвилин для активізації. Через цей час на поверхні рідини з’явиться піна, що вказує, що дріжджі активізувалися і придатні для замішування дріжджового тіста.
- У глибоку чисту чашку просіяти борошно, додати сіль, ванільний цукор і вершкове масло, яке попередньо потрібно розтопити, добре розмішати.
- В борошняну суміш додати молоко з активованими дріжджами, перемішати дерев’яною ложкою. У міру перемішування робити це стане важче, тому борошняну масу необхідно викласти на пріпиленний борошном обробну дошку і вже руками замісити еластичне, що не липнуче до рук тісто.
- Замішані тісто укласти в чашку, надавши йому форму кулі, і дати йому піднятися протягом 2-х годин. Тісто за цей час збільшитися в обсязі майже в 2 рази.
- Що піднялося тісто викласти на обробну дошку, добре обминути і розділити на рівні частини масою близько 10 г.
- Кожній частині тесту надати форму кулі.
- Використавши 7 кульок з тіста, сформувати булочку у вигляді сердечка. Для цього зручно використовувати невеликі форми для випічки у формі «серця». Якщо таких немає, то сформувати булочку відразу на деку, застеленому пергаментом.
- Сформовані булочки залишити для вистоювання на півгодини в теплому місці, накривши їх чистим кухонним рушником.
- Жовток злегка збити з молоком і змастити вгору булочок. Можете використовувати інші способи змащення випічки.
- Деко з формованими в вигляді «серця» булочками поставити в духовку. Випікати в духовці при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин до зарум’янювання (час випічки залежить від працездатності Вашої духовки).
- Спечені булочки вийняти з духовки, покласти на решітку і остудити.
- Льодяники червоного кольору подрібнити до дрібних шматочків. Зручно зробити це молотком, попередньо загорнувши льодяники в чистий папір.
- Білий шоколад розтопити. Для цього його поламати на маленькі шматочки, скласти в невелику чашку, яку встановити на водяну баню.
- За допомогою невеликої силіконової пензлика покрити білим шоколадом вгору булочок і посипати шматочками льодяників. Дати шоколаду застигнути. Смачного!