Існує безліч страв, рецепти яких дбайливо передаються з покоління в покоління. І, в першу чергу, стосується це консервації. До слова, сьогодні домашні заготовки особливо актуальні, адже досить подивитися на цінники в магазинах. Але не тільки висока вартість змушує господинь щоліта запасатися на зиму консервованими овочами. Не менш важливим є якість використовуваних продуктів, простежити за яким набагато простіше в домашніх умовах. Отже, якщо ви згодні з цими твердженнями, ми пропонуємо розглянути простий рецепт кабачкової ікри з болгарським перцем. Більш того, пропонований нами рецепт ікри можна віднести до дієтичних, так використання масла тут зведено до мінімуму.
Заготовити таку ікру можна як про запас, так і приготувати її в невеликій кількості для вашого літнього обіду або вечері.
Вихід: 2 банки по 500 мл.
Складові:
- великі свіжі кабачки (1400 г) – 2 шт
- середня морква (160 г) – 2 шт
- ріпчаста цибуля (120 г) – 2 шт
- часник – 5 зуб
- рафінована олія – 2 ст.л.
- середній болгарський перець (110 г) – 2 шт
- оцет столовий (6%) – 1 ст.л.
- білий цукор – 1/2 ст.л.
- велика сіль – 1 ст.л.
- пекучий перець (червоний) – 1 ч.л.
- кріп – 7 гілочок
- фільтрована вода (380 мл) – 2 склянки
Як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем
На першому етапі видаляємо у кабачків і моркви м’яку шкірку, промиваємо овочі і нарізаємо їх середніми кубиками.
Також очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його однаковими часточками. Крім того, вирізаємо у солодкого перцю плодоніжки і внутрішні перегородки, після чого нарізаємо невеликими шматочками.
Переміщаємо всі підготовлені інгредієнти в підходящу каструлю і заливаємо їх фільтрованої водою.
На середньому вогні відварюємо овочі протягом 40-50 хвилин, протягом яких рідина практично повністю випарується. Коли це станеться, додаємо всередину шінкованной кріп і нарізаний тонкими пластинками часник.
Готуємо майбутню ікру з кабачків і болгарського перцю ще 5 хвилин. Тепер переміщаємо ароматну масу у високу склянку і подрібнюємо її блендером. Залежно від бажаної консистенції робимо це від 1 до 5 хвилин.
На наступному етапі переливаємо кабачкову ікру в чисту каструлю, вводимо запланований обсяг крупної солі, пекучого перцю, білого цукру, а також виливаємо столовий оцет і рафінована олія.
На мінімальному вогні Томім кабачкову ікру ще 8 хвилин, постійно її перемішуючи, після чого негайно переливаємо кабачкову ікру з болгарським перцем в стерилізовані банки, які щільно закручуємо кришками. Зберігати консервовані ікру з кабачків з болгарським перцем краще в темному прохолодному місці.
Ще рецепти домашньої консервації:
- Маринована капуста «Пелюстки» (швидке приготування)
- Консервований щавель без солі
- Салат із зелених помідорів (закуска в кисло-солодкому маринаді)
- Лечо за класичним рецептом
- мариновані сливи
- Фаршировані зелені помідори по-грузинськи (гострі)
- Консервований перець з часником
Рецепт кабачкової ікри з болгарським перцем підготувала Юлія.
[key ] [/ key]