Рецепт домашнього полуничного лікеру підкорить вас незвичайним смаком і здивує простотою виконання. Приготувати його можна як з свіжих, так і з заморожених ягід.
Зізнаюся вам чесно, я не вживаю спиртні напої навіть легкої фортеці, але люблю їх готувати. Адже пригостити своїх друзів краще все ж домашнім вином або лікером, так як ти впевнений в якості використаних інгредієнтів. А в супермаркетах дороге вино і лікер може виявитися сумнівної якості. Зараз літо, сезон ягід – саме час для приготування різних вин, настоянок і лікерів, наприклад, полуничного лікеру. Всього три інгредієнти – полуниця, «жива вода» з градусом, цукор, а в підсумку виходить надзвичайно смачний напій з божественним ароматом і приємною солодкістю. Призначений домашній лікер з чудової ягоди для прекрасної половини людства і не тільки. Чарочка червоного напою, що переливається в променях літнього сонця з кубиком льоду, в помірних кількостях – розкішно і благородно. За літо, сонце і прекрасних дам!
Складові:
- полуниця свіжа – 600 г
- горілка 40% – 0,5 л
- цукровий пісок – 400 г.
приготування
- Полуницю помити, обсушити, видалити плодоніжки і помістити в 1,5 літрову чисту банку.
- У банку з полуницею влити горілку, так щоб всі ягоди були покриті горілкою.
- Банку з полуницею, залитої горілкою, закрити щільно чистої кришкою і поставити на 7 днів на підвіконня (бажано, щоб вікно було на сонячній стороні).
- Через тиждень рідина акуратно злити через марлю в іншу чисту банку, що не віджимаючи ягоди полуниці. Банку з полуничним горілчаним настоєм щільно закрити і поставити в темне місце.
- У банку з ягодами полуниці додати ½ частину необхідної кількості цукру, закрити щільно банку, добре струснути кілька разів. Поставити банку з ягодами і цукром знову на підвіконня на 2 дня. За ці дні цукор повинен повністю розчинитися, і вийде сироп.
- Злити вийшов полуничний сироп через марлю і додати до полуничного горілчаному настою.
- А в банку з ягодами полуниці додати решту порцію цукру і виконати ту ж саму процедуру для отримання сиропу.
- Одержаний сироп також додати до полуничного горілчаному настою, щільно закрити і поставити на 14 днів в темне місце. За цей час лікер освітлиться, його можна відфільтрувати від появи осаду.
- Розлити приготований полуничний лікер по пляшках і щільно закупорити пробками.
Господині на замітку:
- Пити полуничний лікер краще охолодженим;
- Полуничний лікер можна використовувати для просочення коржів торта, призначеного для дорослих;
- Використовуючи це рецепт можна приготувати лікер і з інших літніх ягід, наприклад, вишні або черешні;
- Для приготування полуничного лікеру можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену ягоду.