Якщо ви стали щасливим володарем врожаю овочевого фізалісу і тепер шукаєте рецепти приготування на зиму, то ми пропонуємо вам свій варіант. Навіть якщо на смак ця ягода вам зовсім не сподобалася, не поспішайте викидати, цей вид фізалісу, замаринований за нашим рецептом, набагато смачніше і пікантніше звичних огірків/помідорів! Тим паче, процес консервації не займе багато сил і часу, а результат неодмінно порадує.
Інгредієнти для маринування фізалісу на зиму (з розрахунку на 1 баночку об’ємом 750 мл):
- фізаліс овочевий
- часник – 2 зубчики
- білий виноградний оцет 6% – 2,5 ч. л.
- морська сіль (велика) – 1,5 ч. л.
- цукор – 3 ч. л.
- гвоздика – 6 бутонів
- перець запашний і гіркий – 6 горошин
- лавровий лист, листя вишні і смородини, парасолька кропу, листя хрону
Фізаліс овочевий – рецепт приготування на зиму з фото:
Фізаліс звільнити від сухої оболонки і старанно промити під проточною струменем. Обсушити ягоди в друшляку.
Часникову головку розібрати на зубчики, очистити від лушпиння. Розрізати на дольки поперек на дві частини.
Листя хрону, вишні та чорної смородини, суцвіття кропу дбайливо промити і обсушити.
Дно старанно вимитих і простерилізованих звичним для вас способом баночок викласти ароматними листям і спеціями, кинути половинки часнику.
Додати фізаліс і трохи потрясти банку для ущільнення. Місце, що звільнилося, заповнити ще ягодами фізалісу.
Все зверху присипати морською сіллю і цукровим піском.
Налити крутий окріп по плічка, накрити кришкою і залишити прогріватися на півгодини.
Після закінчення зазначеного часу розсіл злити в сотейник/каструльку, дочекатися кипіння і знову залити в банку з физалисом.
Виконати цю дію і в третій раз, але перед останньою заливкою додати в банку до физалису оцет.
Відразу ж закрити банку стерильною кришкою, перевернути на рушник, перевірити герметичність закрутки. Укутувати не потрібно.
Як бачите, рецепт приготування овочевого фізалісу на зиму дуже простий!
Зберігати маринований фізаліс, як і всі заготовки на зиму, потрібно в прохолодному і темному місці.
Смачного!