Ніжні і пишні молочні коржики – це смачне спогад з дитинства. Такі коржики більшість з нас поїдали в шкільних чи студентських їдальнях. Сьогодні ж ми хочемо запропонувати вам приготувати їх самостійно. Рецепт досить простий і дуже швидкий, і вже через 30-40 хвилин у вас на столі буде гора смачних і ароматних коржиків! Отже, приступимо!
Інгредієнти для приготування молочних коржиків з дитинства (на 17 шт. діаметром 8 см):
- масло – 100 г
- яйця – 2 шт.
- молоко – 100 г
- цукор – 200 г
- борошно – 420 г
- ванільний цукор – 5 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Молочні коржики з дитинства – рецепт з фото:
Першим ділом приготуємо молочний сироп. У підходящою за обсягом каструльці змішуємо молоко, цукор і ваніль.
Ставимо каструльку на вогонь і прогріваємо суміш, помішуючи до тих пір, поки наш цукор не розчиниться. До кипіння сироп доводити зовсім не обов’язково, головне, щоб в молоці не залишилося кристаликів цукру. До речі, за бажанням, прогріти молоко можна і в мікрохвильовці. Залишаємо наш сироп остигати. За бажанням, щоб прискорити цей процес, каструльку можна опустити в ємність з холодною водою.
Далі протягом хвилини збиваємо м’яке масло.
Додаємо одне яйце. Друге нам буде потрібно для змащування коржиків.
Після цього знову збиваємо масло ще одну хвилину.
В масляно-яєчну суміш малими порціями вводимо остиглий сироп. При цьому все ретельно збиваємо, щоб маса вийшла однорідною.
Тепер нам залишилося тільки ввести муку. Додаємо до неї розпушувач і просіваємо в миску. Починаємо замішувати тісто для молочних коржиків.
Тісто у нас повинно вийти ніжним і м’яким, але липнути до рук або розповзатися по мисці воно не повинно. Тому, якщо раптом тісто дуже липне, потроху додайте ще невелику кількість борошна. Тільки дотримуйтесь міру, не варто робити тісто надто щільним, бо тоді коржики можуть вийти зайво твердими.
Колобок тесту перекладаємо на стіл і розкачуємо його в пласт товщиною не менше 1 див.
З тіста вирізаємо наші коржики. Традиційно коржики бувають з фігурними краєчками, тому, щоб їх досягти беремо фігурну вирубку для печива, а якщо такої немає, тоді можна використовувати металеву форму для випічки кексів або тарталеток.
Вирізані молочні коржики переносимо на деко. Між коржиками обов’язково залишаємо пару сантиметрів відстані, щоб їм було куди рости. Обрізки тіста, що залишилися, збираємо разом і повторюємо процес розкочування і вирізування коржиків.
Відкладене яйце розбиваємо в глибоку чашу, злегка його збовтуємо і змащуємо їм кожен коржик зверху.
Відправляємо молочні коржики в духовку на 12-15 хвилин при 180 С. В залежності від товщини коржиків і просто від особливостей вашої духовки часу на випічку може піти трохи більше або трохи менше. Готові коржики повинні бути легкого золотистого кольору, до сильного рум’янцю коржики краще не доводити, інакше вони пересохнуть і більше будуть схожі на печиво.
Залишаємо вироби остигати на столі, а після можна подавати до чаю або молока.
Улюблені молочні коржики з дитинства готові!
Смачного!