Пропоную вашій увазі оригінальний рецепт. Нам знадобиться невелика гарбуз. Наповнимо її начинкою і запечём в духовій шафі. Складові начинки можуть бути будь-якими. Я, наприклад, приготувала з курячим філе і печерицями.
складові
- гарбуз – 1,5-1,7 кг;
- філе курячої грудки – 300-350 г;
- печериці – 50-70 г або 2-3 штуки;
- цибуля ріпчаста – 100 г або 1 шт;
- масло вершкове – 50 г;
- вершки 10% – 150-200 г;
- сіль, білий перець, майоран, базилік, солодкий перець за смаком.
Невелику гарбуз (маленьку гарбуз) вимити, вирізати кришку в районі хвостика. Вийняти з гарбуза м’яку середину з насінням. Насіння не викидайте. Відокремте їх від м’якоті і залиште сушитися. Потім злегка підсмажте. Але щось ми відволіклися. Смажене гарбузове насіння – це тема іншої статті.
Куряче філе промити, обсушити, нарізати довгими шматочками. Цибулю почистити, дрібно нарізати півкільцями. Гриби помити, дрібно нарізати. Для цього рецепта використовувалися печериці. Ясна річ, що підійде будь-який сорт грибів.
На сковороді з вершковим маслом обсмажити спочатку цибулю (близько 2-3 хвилин), потім додати гриби і смажити ще 2 хвилини. До цієї грибний суміші додати куряче філе, і продовжувати обсмажувати ще 2 хвилини. Все перемішати, посолити, додати спеції.
В гарбуз перекласти курячу суміш з грибами. Зверху залити вершками, скільки поміститься. Закрити імпровізованій гарбузової кришкою (пам’ятаєте, ми її вирізали) і поставити в духову шафу випікатися на 1,5-2 години при температурі 180 градусів.
Гарбуз подати на стіл цілком. Спочатку розрізати навпіл в горизонтальній площині. Потім розрізати на 4 рівні частини у вертикальній площині. У кожну тарілку порівну викласти запечену гарбуз і курячу начинку.
Як завжди, уявляю покроковий фото-процес, дивимося зліва направо, зверху вниз: