Качка тушкована шматочками виглядає не менш ефектно, ніж запечена ціла, особливо якщо додати до неї деякі інгредієнти.
Пропоную незвичайний рецепт приготування дуже смачного і ситного страви з качки. Це буде своєрідна варіація на тему бешбармака. Ніжне м’ясо тушкованою птиці доповнять пікантні рулетики з тіста, всередині яких буде овочева начинка.
Не можна назвати простим цей спосіб гасіння качки на плиті – доведеться повозитися і з самим птахом, і з рулетиками, але результат того вартий. Таке оригінальне частування оцінять навіть досвідчені гурмани.
Складові:
- свіжа качка – 1400 г
- борошно – 200-300 г
- невелике яйце – 1 шт.
- вода – 50 мл
- сіль – щіпка
- цукор – щіпка
- рослинне масло – 25 мл
- суміш мелених перців – за смаком
- цибуля – 100 г
- гарбуз – 50 г
- яблуко – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- м’ясний або овочевий бульйон – 200-300 мл.
Як приготувати:
- Для гасіння або печені з качки використовуйте незрілу качку, жиру на якій не надто багато. Цього разу я взяла молоденьку домашню індоуткі. Вона не така жирна, на відміну від інших.
- Ретельно сполосніть тушку і наріжте на порційні невеликі шматочки. Точно такими ж шматочками, як ми робили в рецепті плову з качки.
- Розігрійте добре казан або гусятницю з товстими стінками. Покладіть шматки птиці шкіркою вниз і обсмажуйте до утворення золотистої скоринки під кришкою.
- Тим часом знадобиться зробити тісто для рулетиків. У миску всипте борошно, вбийте яйце. Додайте по щіпці солі і цукру. Для еластичності тіста влийте трохи рослинного масла.
- Вимішайте тісто і приберіть його в пакет. Поставте пакет в холодильник на 10-15 хвилин.
- Лук, гарбуз і яблуко очистіть, подрібніть невеликими кубиками для начинки рулетиков.
- Відпочиле тісто розрізати на два шматки.
- Розкачайте тонко пласт тесту і посипте начинкою, як на фото.
- Злегка притисніть овочі до тесту і скачайте рулетом. Працюйте з тестом на присипаної борошном поверхні.
- Поріжте рулети на порційні шматочки (равлики).
- Додайте до качці спеції для м’яса, дрібку солі, часник, підлити бульйону або води. Рідини не повинно бути багато – тільки щоб покривала качку. Коли ви прокололи м’ясо виделкою, і переконалися, що воно практично готове, можна додавати рулетики. Накрийте кришкою казан і зменшуйте вогонь до маленького.
- Гасіть качку з рулетиками до готовності протягом 30-35 хвилин. Залиште готову страву під кришкою, щоб рулетики ввібрали в себе більше бульйону.
- Подавати страву потрібно порційно в глибоких тарілках з невеликою кількістю бульйону-соусу і свіжою зеленню.
Т З повагою Ельбі.