Приготуйте смачний теплий салат зі смаженою куркою, помідорами і адигейським сиром. Завдяки додаванню каррі, він стає ще більш ароматним.
Коли сидиш на дієті, доводиться викручуватись, щоб приготувати що-небудь смачне, але, в той же час, низькокалорійне. Дієтологи радять їсти на вечерю легкі страви, що не перевантажували б на ніч шлунок. Однак сувора реальність вимагає, щоб після цього «легкого» не хотілося бігти на кухню і спустошувати холодильник. Саме тому ми приготуємо низькокалорійний і ситний салат з куркою, помідорами, адигейським сиром і зеленню, приправлений спецією каррі.
Складові:
- куряче філе – 200г
- адигейський сир – 50г
- листя салату (мікс) – 50г
- помідори – 1 шт.
- оливкова олія 30-40 г
- спеція каррі
- сіль
- перець.
Спосіб приготування
- Для початку приготуємо курку. Для цих цілей філе нарізаємо невеликими шматочками. Варто пам’ятати, що курка піде у нас в салат, тому шматки повинні бути величиною приблизно 1 см.
- Маринуємо куряче філе в спеціях, додаємо трохи солі. Каррі додасть курочку красивий золотистий колір і непередаваний аромат. Кількість спецій і солі використовуємо на свій розсуд. Головне строго стежити за тим, щоб не пересолити курку. Також не варто забувати, що в самому кінці ми ще раз будемо солити наш салат.
- Розігріваємо сковороду і обсмажуємо курочку на оливковій олії на великому вогні. Смажити довго не варто, інакше м’ясо пересушиться і стане жорстким. Так як страва у нас дієтичне, щоб ще більше знизити його калорійність, можна взяти сковороду з керамічним покриттям, тоді від використання масла можна утриматися.
- Листя салату рвемо руками на невеликі шматки. Ні в якому разі не можна використовувати ніж. При зіткненні з металом, листя салату, а також і деякої іншої зелені, окислюються. Внаслідок цього листочки по краях часто темніють, а кількість корисних вітамінів, яке міститься в зелені, невблаганно знижується. Тому краще перестрахуватися і зробити всю роботу руками. Далі режим помідор на невеликі шматочки. Сир також розрізаємо на шматочки.
- А тепер починаємо формувати сам салат. На саме дно тарілки кладемо порвані руками салатні листочки.
- Слідом викладаємо помідори і сир.
- На самий верх викладаємо обсмажене з каррі куряче філе. Солимо і перчимо салат до смаку і заливаємо невеликою кількістю оливкової олії.
- Такий салатик ідеально підходить на вечерю тим, хто сидить на дієті. У ста грамах салату міститься всього лише 101 ккал. І це якщо врахувати, що ми додавали досить певну кількість оливкової олії. Салат можна не тільки їсти самій, але і порадувати смачним блюдом своїх гостей. Смачного.
Господині на замітку:
- Якщо в супермаркеті не знайшлося адигейського сиру, для приготування салату можна використовувати малосольного тверду бринзу.
- Салат вийде більш дієтичним, якщо курку не смажити, а відварити, а тільки після цього посипати каррі.
- Якщо ви любите овочі, додайте в салат 100 г цукіні. Кабачок нарізають кубиками зі стороною близько 1 см і обсмажують на сковороді в невеликій кількості олії.
Приготування і фото: Старинська Леся.