Властивість сушеної морської капусти насичуватися водою і знову перетворюватися на звичайну морську капусту дивує. У готовій страві і не відрізниш, яка капуста була використана в приготуванні – сушена чи свіжоморожена. Дуже корисний і легкий салат з сушеної морської капусти з яйцем, цибулею і морквою наситить ваш організм корисними речовинами, мікроелементами та вітамінами.
Складові:
- сушена морська капуста – 1 пачка.
- куряче яйце – 2-3 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 головка
- морква свіжа – 1 шт.
- соняшникова олія для обсмажування овочів.
Спосіб приготування
- Упаковку сушеної морської капусти відкрийте, покладіть капусту в каструлю і приготуйте за інструкцією. Зазвичай потрібно залити сушену капусту теплою водою і залишити на ніч. За цей час вона повинна досить увібрати в себе води, однак вона не стане досить м’якою. Спробуйте самі, можливо результат вийде різний, в залежності від виробника сушеної ламінарії. Змініть воду в капусті, посоліть і відправте НЕ вогонь. Варіть морську капусту не менше 40 хвилин.
- Головку ріпчастої цибулі очистіть від шкірки. За допомогою гострого ножа і порубати на дрібні шматочки.
- Морква помийте, висушіть і очистіть від шкірки. Натріть її на крупній тертці.
- У сковороду налийте олію, нагрійте його і опустіть туди цибулю. Постійно помішуючи, обсмажте його протягом двох-трьох хвилин. Додайте до цибулі натерту моркву і, продовжуючи помішувати, обсмажте овочі. Готувати їх потрібно зовсім недовго, як тільки цибуля трохи підрум’яниться знімайте сковороду в вогню. Пам’ятайте, що цибуля з морквою не повинні смажитися в звичному нам розумінні, вони повинні лише трохи пропарити.
- Два-три курячих яйця відваріть круто. Перед цим зігрійте їх до кімнатної температури, якщо витягли їх з холодильника. Нагріти яйця дуже просто – покладіть їх на тарілочку і поставте на стіл, через півгодини яйця вже не будуть холодними. Варити їх потрібно в підсоленій воді і відразу ж після варіння перекласти в ємність з крижаною водою. Остигнули яйця очистіть від шкаралупи і дрібно порубати.
- Виберіть глибоку чашку або каструлю, щоб перемішати всі інгредієнти майбутнього салату з сушеної морської капусти. Посоліть, додайте трохи ваших улюблених приправ, і кілька очищених і пропущених через прес зубчиків часнику. Добре перемішайте. Якщо ви любите гострі салати, можете додати до цієї страви суміш перців.
- Готовий салат з сушеної морської капусти перекладіть в красиву тарілку або салатницю і подавайте на стіл. Смачного!